måndag 28 december 2009

Vad hander om Asiens makter styr varlden

Det ar vart att fundera over! Det ar mer och mer sannolikt. Nu sags Indien redan vara pavag att bli varldens tredje storsta ekonomi - redan! Kina har pa nagra osannolikt korta ar gatt fran en relativt liten ekonomi till att bli varldens nast storsta ekonomi och snart den storsta. Japan ar varldens tredje storsta ekonomi och nu kommer aven Indien i en rasande fart. Vet du hur manga manniskor som bor i de delarna av varlden? Vet du hur manga av dem som redan ar rika? Vet du hur manga som fortfarande vill fa det minst lika bra som en genomsnittlig svensk? Over 30 miljoner kan for svenskar definieras som rika. Over 2 miljarder manniskor vill ga fran relativ fattigdom till att minst fa det som en genomsnittlig svensk. Jag tror inte att var miljo kan raddas genom att vi svenskar lever som t ex Miljopartisterna tycker att vi skall leva. Jag tror att vi bara kan bidra till att minska varldens fattigdom och var miljo genom att i handling satsa på miljoteknik. Istallet for att satsa en massa pengar pa traditionella saker tycker jag att fokus for vara gemensamma skattepengar skall vara att satsa mer pa nya energisystem, på nya halsosystem och utvecklade kommunikationssystem. Sa tror jag vi kan bidra bast till en mer hallbar miljoutveckling samtidigt som vi forsvarar vart eget valstand. Vad tror du?

3 kommentarer:

  1. Tror du att vår hållbara ekonomi och välbefinnande finns i att vi slösar våra resurser till att bruka än mer energi och tömma jordens lager på den förnybara energin...eller att man skall ta vara på det vi har och inte slösa med den...men som det ser ut idag, verkar det vara som om vi skall skita i energi och slösa bästa mesta möjliga....man lever ju här och nu. Det verkar dock vara som om kapital och religion ändock styr det mesta....för ord e makt och makt e politik som är ett jädrans konstverk för att bedömmas utifrån betraktarens ögon....och alla har ju olika konststycke och smak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det makten i pengarna eller i religionen som verkar styra såååå många värdsdelar. Eller är vi övriga bara invaggade i falska förhoppningar med att vi tror oss kunna påverka.....

      Radera
    2. Klart vi kan påverka. Alla kan påverka även om priset kan bli väldigt högt om man gör sin röst hörd i en diktatur eller i en miljö där några få mäktiga för ensidigt får sätta dagordningen.

      Det är alltid pengarna och de bäst organiserade som styr. Tillfälligtvis sker kaotiska undantag typ i Libyen, Egypten, Syrien etc.

      Radera