tisdag 24 augusti 2010

Moderaterna kör över småpartierna

Va? Är det möjligt? Har inte de mindre partierna bättre förhandlare än så? I dagens DN kan man läsa att Naturskyddsföreningen hävdar att Moderaterna mer eller mindre konsekvent kör över de mindre partierna i miljöfrågor. Trots det konstaterar samma förening att miljöarbetet äger rum men mycket mer önskas. 

Ur ett demokratiskt perspktiv kan jag inte se något problem med att Moderaterna har den starkaste Alliansrösten om folket vill att det skall vara så. Tänk att det kan vara så svårt att förstå så enkla saker som att det är näringslivet som skapar utrymmet för välfärden och att det faktiskt har en stor betydelse vilket parti man röstar på. Om man t ex tycker att de gröna frågorna är viktiga så talar Centerpartiets 50-åriga tradition sitt eget språk. Centerpartister är inte bara måna om god tillväxt. Vi vill också att den skall ske i balans med naturen.
En röst på Centerpartiet är en röst för tillväxt och miljöansvar. 

Naturskyddsföreningen skriver att det nästan verkar som att M nu förstått att inte marknaden ensamt kan hantera miljöproblem och trängselproblematik. Marknaden är ofta feg och inte minst kollektiv. Som alltid krävs ledare dvs någon som vågar gå före och visa vägen. Någon som kan leda energi i en viss riktning. Bortsett från att miljöfrågan är viktig och bortsett från att de stora miljöproblemen inte finns innanför de svenska gränserna. Då konstaterar jag att i de regioner där folkmängderna är hemska och där miljöförstörelsen är stor, DÄR kommer behovet av miljösmarta lösningar snart vara akut. Många av dessa platser finns i Kina, Indien, Brasilien och Ryssland. Samtliga de länderna har idag gott om pengar. Om inte Sverige och Uppsala slarvar bort chansen att driva en energi och klimatsmart väg framåt, då kan vi skapa bättre villkor för vårt näringsliv, vi kan även bidra till kraftiga miljöförbättringar på platser där problemen är BETYDLIGT större än någonstans i Sverige. Ericsson hade inte gått in på tidigare riskmarknader som t ex Indien om inte svenska staten/vi gått med på exportkrediter och stöd från SIDA. Samarbetet mellan politik och näringsliv ÄR viktigt. Idag tjänar Ericsson stora pengar i Indien och Ericsson både skattar i Sverige och fortsätter att kämpa för att många arbetstillfällen skall kunna erbjudas i vårt hemland.


Vi har en miljöchans! Kommer vi att ta den? M måste gå från välslipad retorik till att stödja fler av Centerpartiets miljöpositiva och energismarta förslag. Centerpartiet behöver också utmanas då inte alla förslag som C lägger fram gynnar miljön....... Klockan går! Centerpartiets miljöpolitik är i särklass bäst, då den balanserar miljöansvaret med viljan att försvara och skapa ett högre välstånd. Tillsammans med Alliansen går dagens och morgondagens svenskar en bättre framtid till mötes än om den förvirrade och totalt idélösa oppositionen får styra över vår framtid. Vill du framåt eller vill du bakåt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar