måndag 23 augusti 2010

Vill invånarna försvara vårt välstånd?

Årets val, i Uppsala kommun och nationellt, handlar för mig om vi vill försvara och utveckla vårt välstånd eller ej. Är det så enkelt. Ja. Vår lokala, nationella och internationella historia är entydlig, det är bara genom tydliga visioner, målsättningar och ansträningar som välstånd kan försvaras och utvecklas.

Oppositionen står för en politik som, i en inte allt för avlägsen framtid, komiskt nog skulle leda till att våra särskilt svaga och utsatta, i vårt samhälle, kommer att stå utan dagens goda stöd. Alliansen står för en politik som satsar på att åter tända Uppsala och Sverige. Alliansens gemensamma inriktning är fokuserad på tillväxt och på att göra Uppsala och Sverige internationellt konkurrenskraftigt. Alliansens politik är inriktad på att skapa förutsättningar för att även framtida generationer skall kunna få stöd i utsatta situationer och pensioner när vi inte längre orkar bidra till samhällets produktivitet. Enkelt uttryckt är det skiljelinjen mellan de två blocken som företräds av olika partier med olika förmåga och erfarenhet att samarbeta (inklusive kompromissa) för att klara och utveckla vårt välstånd. Alliansen har visat sig kunna regera ihop. Alliansens lokala företrädare kommer att kunna regera ihop och ta ett bra ansvar för att Uppsala utvecklas mycket bra.

Inom idrotten, bland företag och familjegenerationer ser vi tydligt att när man inte orkar eller vill satsa mycket energi på att höra till de bästa, då tappar man i ranking, man tappar sin affärsverksamhet och familjer faller sönder. Är det ett krasst synsätt? Ja, men det är verkligheten och inte några illusioner om att välstånd kan byggas på lättja och lull lull.

Jag tror på Uppsalas och Sveriges befolkning. Jag tror att de inser att välståndet hela tiden måste försvaras och utvecklas. Att välstånd kräver att alla som kan hjälps åt att skapa ett gemensamt värde. Därför tror jag att en majoritet av Uppsalas och Sveriges röstberättigade kommer att välja något av de fyra Allianspartierna som de anser bäst företräder frågor som är särskilt viktiga för den enskilde individen. Beroende av hur rösterna fördelas så fördelas också inflytandemöjligheterna inom blocken. Om du tycker att välståndsförsvaret och välståndsutvecklingen kräver ett företagsammare närsamhälle/Sverige och en tillväxtpolitik som tar stor hänsyn till vår miljö, då är Centerpartiet ett utmärkt val för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar