måndag 6 september 2010

MP är en lobbyorganisation

Vet inte var jag läste det men analysen är toppen, MP är en lobbyorganisation och inte ett parti. Alla utopiska idéer och alla kraftiga utspel syftar till att hålla klimatfrågan högt på dagordningen och inte minst till att sätta ljuset på dess företrädare. Precis som många lobbyorganisationer är de osakliga och ofta far de med osanning för att uppnå sina egna mål. Det tycks locka många storstadsbor........

I den totala rankingen av världens länder och dess klimatpolitik kommer Sverige på plats 2!!! Bland västländerna kommer vi på plats 1!!!! I det ljuset är det märkligt att så många medborgare går på bluffen om att Sverige är så dåliga. Det kanske trots allt är viktigare att satsa en krona på miljöåtgärder i Ryssland eller i Nordkorea än i Sverige om det är den totala klimatförbättringen man bryr sig om...... Sveriges fanstatiska insatser inom klimatområdet är till stor del tack vare Centerpartiet som udner 50 år jobbat medvetet med miljöförbättring! 50 år! Som ny inom Centerpartiet kan jag vittna om att alla medlemmar tar miljöfrågorna på allvar MEN de matchas alltid mot viljan att bevara och utveckla vårt välstånd.

De som framförallt bidragit till att Sverige är det ledande landet i världen inom klimatförbättringsområdet är vi medborgare! Du och jag! Genom våra aktiva val i vardagen har vi gjort Sverige till denna klimatvinnare!

Jag tycker att MP gör nytta som lobbyorganisation för miljöfrågor. Jag tycker att de skall göra om sitt parti till en tydlig lobbyorganisation för miljön. Att vara ett brett parti för välståndsutveckling är något annat än att vara miljölobbyister. Det handlar bl a om att inte bara (även om det i grunden är avgörande) att lämna en frisk jord vidare till kommande generationer, det handlar om att utveckla hela vårt välstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar