torsdag 17 februari 2011

Framåt med glädje eller båkåt med gnäll

TACK!
Jag vill tacka alla som lät sin röst tala på stämman och uttryckte sitt stöd för vårt fortsatta förändringsarbete! Tack vare personer som ni ökar chanserna att kommande generationer också kan få ta del av ett välstånd! Vi får aldrig ta vårt välstånd för givet.

Fokus på medborgaruppdraget
Medlemmarna sa sitt 2010 och röstade fram mig och övriga på våra vallistor inför valet. Efter det har medborgarna sagt sitt, i allmänna val, och jag fick bl a fler personkryss än vad Centerpartiet i Uppsala har medlemmar. Nu jobbar vi vidare på den väg som Kretsstyrelse och kommunfullmäktigegruppen sedan en tid är eniga om. Dom som vill vara med får vara med. Dom som tycker annorlunda gör förhoppningsvis det runt politiska och organistoriska sakfrågor, då är det värdefullt. De som inte vill vara med och som bara okonstruktivt motarbetar kan säkert finna utrymme för sin energi i andra sammanhang. Vi måste nu lägga all vår energi på att skapa ett starkare Uppsala, ett roligare, rikare och rättvisare Uppsala! Häng me!  

Framåt eller bakåt
Vill du framåt med glädje eller bakåt med gnäll? Ganska lätt att svara på den frågan för de allra flesta. Dock inte för alla. Centerpartiets stämma i Uppsala blev en intressant upplevelse. Om jag generaliserar lite (men inte mycket) stog nytänkare och istort sett alla under 40 år fortfarande stadigt bakom mig. Även många fantastiska äldre krafter gav sin tydliga uppskattning och sitt stöd till mitt ledarskap. Många nysvenskar gav också ett tydligt stöd för mig och det vi kämpar för. I den andra "hörnan" ett gäng personer som utifrån lögner, förtal och mobbing önskar att jag ska svika alla medlemmar som tidigare gett mig sitt förtroende. För att inte tala om att svika alla de medborgare som gett mig många kryss i både kommunal och riksdagsval. Det är respektlöst och dåligt att göra så grova påhopp som några av protestmakarna gjorde. 

Yttrandefrihet
Det är anmärkningsvärt att så många av protestmakarna anser att det är fel för en ledande politiker att blogga. Ur mitt perspektiv är det väldigt positivt och fler borde göra det. Väldigt många gör det men ofta bara om struntsaker eller enbart påhopp på andra partier och partiers företrädare. Ingen är livegen. Inte ens Reinfeldt eller Olofsson. Det är värdefullt att alla och framförallt ledande medborgarnas företrädare bjuder på sig själva och sina synpunkter. Så länge som man kan beskriva problem samt skilja mellan att resonera om olika vägval och att driva det politiska handlingsprogram som medlemmarna beslutat om. Klarar man den balansgången är bloggande väldigt positivt tycker jag. Många politiker tycks dela den synen.

Jag börjar tycka att alla som uttalar sig om mig och min blogg borde få skriva ett prov först, så att andra, och jag, vet om de läst den innan deras synpunkter är värda att lyssna till. Fortfarande har protestmakarna hängt upp sig på de lögner som vissa media lagt i min mun. 

Destruktiva krafter
Det finns destruktiva krafter inom de flesta organisationer. Återigen kan jag konstatera att vissa Centerpartister älskar att se sig själva i media. Tyvärr så mycket att de fortsätter att skapa externt synliga konflikter. Tråkigt men som tur är lever vi i en demokrati och Centerpartiet är ett öppet parti. Även om omdömet hos vissa är katastrofalt är det bara att "reka läget" och jobba vidare på vår positiva väg. Det är Uppsalas invånare värda.


4 kommentarer:

  1. Instämmer helt och hållet! Nu kör vi!:)

    Denna mening är viktig och det är där framtiden är: "Om jag generaliserar lite (men inte mycket) stog nytänkare och istort sett alla under 40 år fortfarande stadigt bakom mig"

    SvaraRadera
  2. Jag har följt utvecklingen kring dig med stort intresse och tycker att det är väldigt konstigt att det blivit en så stor sak av det hela. Det visar bara på att du har fienden i egna leden och så har du fått det lokala mediehuset mot dig också. Artiklarna är helt klart vinklade mot dig. Och så även kommentarerna, det är läskigt att läsa en del av kommentarerna där. De fick mig att tänka på huruvida man inte snart behöver ha en livvakt eller två som vanlig lokalpolitiker. I vilka andra länder behöver tänka på sånt? Läskigt!

    Sedan tycker jag att det är väldigt intressant att all kritik mot dig grundar sig på ditt bloggande. Att blogga så aktivt som du gör leder ju till att man ibland uttrycker sig lite klantigt och med tanke på kvaliteten på en del av kommentarerna på mediehusets kommentarspalter visar det bara på att det inte går att vara tillräckligt tydlig för att alla ska förstå vad man menar. Synd men så verkar det vara. Det här med att hålla högkvalitet på en blogg som man uppdaterar nästan dagligen är väldigt svårt om man dessutom ska skriva sina inlägg själv vilket du gör. Jag tycker, precis som du, att fler politiker borde blogga så att man hade en bättre bild om vad de står för. Så som det är idag så är det partiet som bestämmer vilka som kommer fram. Då är det inte heller så populärt att gå före i kön så som du gjorde nu senast.

    Det har inte sagts någonting om ditt sätt att vara ledare. Bara det får mig att tänka på att det är en regelrätt maktkamp inom partiet som pågår. Med tanke på resultatet igår så kommer du att ha det tufft framöver. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt stöd! Visst är det intressant, som du skriver, att inga angrepp är sakliga kopplat till mitt och det övriga ledarskapet i Uppsalas Centerparti.

    Om man vill ha det lätt skall man aldrig engagera sig i företagande, samhällsutveckling eller lagsporter. Man skall nog inte ha ambitioner alls om man vill undvika konflikter och tråkiga stunder. Det finns alltid motståndare. MEN det finns ofta många som håller med också. Om de som håller med är fler så kan det till sist bli riktigt bra. Jag tror att Centerpartiet i Uppsala kommer att göra stor nytta för en positiv utveckling för alla som lever i Uppsala kommun.

    SvaraRadera
  4. Skönt att du vurmar för yttrandefriheten. Men när UNT:s ledarsida använder sig av den så påstår du att det är mobbning? Ska det bara vara yttrandefrihet på dina villkor?

    SvaraRadera