måndag 21 mars 2011

Är guld värt sin vikt?

Guld
Gudet fortsätter att vara en bra placering. Lite besviken på mig själv att jag inte tjänat lite mer pengar på guldutvecklingen. Alla som bott i Asien vet att de allra flesta asiater som får ihop lite tillgångar mer än gärna köper guld. Eftersom allt fler asiater blir medelklass och rika är det rätt givet att guldpriset skall gå upp.... Ibland skall man inte tänka så mycket utan endast gå på sin magkänsla och på sina beteendeobservationer. Tror du att guldpriset fortsätter upp? 

Är de nya regionerna i Sverige rätt väg framåt?
Kommer de nya regionerna, som skall definiera Sverige, göra oss effektivare och bättre på att fånga en positiv framtid? Hur undviker man att det är de lägsta ambitionerna och de minst arbetsvilliga som får sätta farten för hela regionens utveckling? Hur görs vettiga regionindelningar i förhållande till de naturliga regionerna som redan finns? Varför är t ex inte Mälardalen en naturlig region? Det börjar bli hög tid att engagera sig i regionfrågan. Om inte "marknaden" hittat egna lösningar inna 2012 års utgång kommer överheten att fatta besluten åt oss. Eftersom Halland och Gotland får vara en egen region tycker jag att tanken är intressant om inte Uppsala skall vara detsamma. Decentralisera mera! Vad tycker du om de nya tänkta regionerna i Sverige?

2 kommentarer:

  1. En region bör vara centrerat kring en tillväxtmotor. I min värld är det definitionen av en region. En ekonomiskt sammanhållen enhet med minst ett tillväxt center. Accepterar vi inte det riskerar vi att förta hela nyttan med att tänka i regioner.

    Själv anser jag sedan många år att jag bor i Öresundsregionen och att nationalstaten har gjort sitt.

    mvh

    Peter Eriksson

    SvaraRadera
  2. Hej Peter!

    Jag tycker ditt tankesätt är intressant och modernt. Om vi tror och tycker att EU är ett viktigt ramverk för Europas folk och dess ekonomier, vilken roll fyller då de gamla nationalstaterna? Med den nya regionala indelning som pågår i Sverige så blir varje region större än t ex Luxenburg, Lettland eller Litauen (undantaget Halland och Gotland). Då kan väl dessa regioner direkt koppla sig till EU i framtiden och Sverige göras om till ett gemensamtägt varumärke när vi kämpar om ära inom bland annat idrottsområdet. Vad tror du om det?

    SvaraRadera