torsdag 26 maj 2011

Äldre mot unga

Våra unga måste ges en bättre start
Det är bedrövligt att så många av våra yngre inte mår bra och att allt för många har väldigt svårt att komma in på arbetsmarknaden! För att vi skall klara vårt välstånd måste vi vara kreativare och hitta fler och bättre vägar framåt som engagerar våra yngre, som skapar nya avlönade arbetsuppgifter. Det gäller i allra högsta grad våra unga som inte har eller kommer att gå ur gymnasieskolan utan bra betyg. Om vi inte klarar av detta kommer vi bl a att få en allt större grupp starkt missnöjda medborgare och vi kommer inte att ha pengar för framtida pensionsåtaganden. Vad väntar vi på? Är vi eller är vi inte kreativa? Mänskligheten har löst större problem än så genom tiderna.
http://www.unt.se/ekonomi/var-tredje-ung-invandrare-utan-jobb-1354753.aspx

Nytänkande och effektivare
Redan idag satsar Sverige, inklusive Uppsala, mest i världen på omsorg och vård för våra äldre. Vi har bland den äldsta befolkningen i världen. För att klara av denna höga standard när allt fler blir allt äldre krävs mycket nytänkande och ett mycket kraftfullare effektiviseringsarbete. Jag är övertygad om att det går att effektivisera mycket utan att det innebär personalnedskärningar. Väldigt mycket kan bli bättre genom att arbeta på bättre sätt och genom att följa upp huvudsaker istället för bisaker eller till och med uppföljning av helt fel saker. Om vi inte lyckas med denna nödvändiga omställning, under de kommande 10 åren, kommer vi att tvingas till enorma skattehöjningar eller att skära ner på t ex satsningar för att våra barn och unga skall få bästa möjliga start i livet. Satsningar som krävs för ett fotsatt generellt välstånd. Jag har engagerat mig i politiken för att även kommande generationer skall få det bra. Det får aldrig tas för givet.

Vad tror du händer om Grekland går i konkurs? Vad tror du det innebär för grekernas unga och äldre? Tror du att vi blir oberörda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar