tisdag 21 juni 2011

Mesig lagstiftning

Grov brottslighet
Den grova brottsligheten breder ut sig allt mer i Sveriges större bostadsområden. Det är en oacceptabel utveckling och den går att stoppa. Om det skall gå att stoppa den innan den blir för stark måste man sluta sopa problem under mattan och istället inse utmaningarna och vidta de åtgärder som krävs för att det endast skall vara vår gemensamt och demokratiskt styrda makt som har ensamrätt till lagstiftning, beskattningsrätt, rättsskipning och verkställighet av straff.
Carin Götblad, Länspolismästare i Stockholm, skrev en bra men lite väl diplomatisk debattartikel i DN den 17/6 som är läsvärd för att, om du inte redan gör det, ta problemet med organiserad brottslighet i Sverige på allvar.
http://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-stoppa-den-grova-brottsligheten-i-sodertalje

Det är utan tvekan så att företag som drivs av kriminella skapar stora samhällsproblem. Bara för att nämna några problem, hederliga företagare tvingas lägga ner sin verksamhet, konkurrensen snedvrids samt att skatter och avgifter för att finansiera t ex skola, omsorg, vård och infrastruktur inte betalas.

Precis som med ett effektivt arbete för att hjälpa särskilt utsatta arbetslösa kräver kampen mot den organiserade brottsligheten att många myndigheter och det civila samhället arbetar väldigt nära varandra. En annan viktig hygienfaktor är att kommunala tjänstemän måste värna rättssäkerheten och likabehandlingen vid t ex tillståndsgivningar.

Götblad avslutar med att lagstiftaren borde överväga om man skall instifta en lag som gör att myndigheterna kan föverka egendom som uppstått genom kriminell verksamhet. "Den som bor i palatsliknande hus med nästan ingen deklarerad inkomst, bör kunna avkrävas en rimlig förklaring till hur detta är möjligt". Jag tycker att det borde vara en självklarhet! Vad väntar lagstiftarna på? Är de mutade? Är de rädda? Vad är problemet med att införa en så självklar rätt för vårt gemensamma? Det kan knappast vara ett hot mot äganderätten då var och en av oss, som kan förklara hur vår resultat och balansräkning uppstått, sitter i orubbat bo. Lagstifningen inom detta område är för mesig och behöver skärpas till!

Självklart får Götblads debattartikel mothugg och självklart blir det utifrån ett "diskrimineringsperspektiv". Det gäller ju att vara politiskt korrekt så att man ökar chanserna att stoppa en positiv utveckling som är nödvändig. Jag, som inte känner till "vem som är vem" i Södertälje förstog inte vem som är vem i artikeln. Uppenbarligen gör den som replikerar på Götblads debattinlägg det.
http://www.dn.se/debatt/gotblad-buntar-ihop-en-hel-folkgrupp-med-kriminella

4 kommentarer:

  1. Som en Socialist fràn Södertälje sà följer jag det som sker i min hemstad, sedär jag är faktiskt stolt över att vara med i Parti Socialiste Européen.

    Men jag vet inte om hon överdriver, men det finns mycket hot inom invandrargrupperna, mycket beror pà hatet som har byggts upp. Men det som stàr i LT är ju en sak. Visst finns det en organiserad brottslighet, fast den är inte sà stor som i Neapel, jag har kännedom om La Camorra och Ndrangheta... Det som sker i Södertälje är inte alls pà samma nivà.

    Det finns ungdomsgäng som terroriserar andra, men likväl det som stàr i pressen överdrivs ofta...

    PS: Jag hoppas att Centern försvinner fràn Riksdagen pga Andreas Carlgrens agerande! Jag har skrivit till EU om hans agerande inom vargfràgan.

    SvaraRadera
  2. Visst finns det platser som har en värre organiserad brottslighet än i t ex Södertälje. Jag tycker dock inte att det är ett argument för att vi inte skall bekämpa den här hos oss så mycket vi kan. Ju mesigare vi är ju jobbigare blir det att försvara vårt demokratiska rättssystem.

    Pressen är ofta bra på att överdriva. Jag tror dock inte att Götblad överdriver. Hon försöker som länspolismästare i Stockholm att få ansvariga politiker att ta ett större ansvar. Tror du att hon lyckas?

    Varför lasta hela Centerpartiet för att du inte gillar en persons synpunkter? Om Centerpartiet försvinner tappar Sverige ett av sina få vitaliserande politiska program. Det skulle vara förödande för de som vill leva i ett välståndssamhälle.

    SvaraRadera
  3. Brottssyndikat är något som vi fått med mångkulturen, dvs. GLOBALISERINGEN" som Maud Olofsson så vackert säjer. Detta tillhör inte vi svenskars kultur!!!!! Att jmfr. med Neapel och Camorra är fånigt. Det är väl inte det samhälle som vi vill ha?????

    SvaraRadera
  4. Organiserad brottslighet har funnits i alla tider även i vår del av världen. Exemplen på det är många men i modern tid har den inte varit så våldsam som den är idag. Historiskt har Sverige definitivt haft våldsbenägna grupper som på olika olagliga sätt skapat sig makt, inflytande och rikedom.

    För mig är det mångkulturella inslaget i denna verksamhet bara ett extra inslag som kräver att rättsystemet måste acceptera och finna fler och nya relevanta motåtgärder.

    SvaraRadera