tisdag 12 juli 2011

Personlig integritet

Jag har länge varit engagerad i frågor som är kopplade till den personliga integriteten. Eftersom jag varit aktiv inom informationsbranschen under en längre tid vet jag vad som är möjligt att göra med dagens teknik. Och då känner jag givetvis inte till alla de tekniker som världens underrrättelsetjänster och organiserad brottslighet därutöver utnyttjar i sin jakt på information för att ligga steget före sina motståndare.

Skyddet mot den personliga integriteten måste förbättras! Jag tycker att det är beklagligt att inte Piratpartiet kan uppvisa bättre hur de driver frågan inom EU eftersom det var ett av huvudskälet till varför de fick två mandat till Bryssel! Vad gör de runt dessa viktiga frågor? Hur förbättras skyddet för oss som enskilda individer mot integritetsövergrepp av stater, företag eller andra organisationer? Det är märkligt att inte den enorma skandalen i England har skapat en större debatt i Sverige! Och i hela Europa! Det är ju helt fruktansvärt hur en mediakoncern har avlyssnat massor av personer för att få fram information som de kan göra om till säljande rubriker! Bl a var Englands premiärminster Gordon Brown en av de personerna............. Jag kan inte förstå att vi inte alla går man ur huse och kräver stränga straff för alla i ledande befattningar som är kopplade till "News of the world". Att "endast" lägga ner tidningen är långt ifrån tillräckligt! Jag kräver stora krafttag mot liknande övergrepp och hoppas att du också gör det! Varför är så många så oengagerade i dessa mycket centrala frågorna för en fungerande demokrati, konkurrens och ett samhälle som bygger på rimlig moral och etik??????

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet Stefan!

    Ett tips är att kolla på Christian Engström och läsa hans senaste inlägg:
    http://christianengstrom.wordpress.com/

    För det är bara han som är parlamentariker för PP än så länge. Det andra mandatet dras i långbänk eftersom vissa länder inte vill "komma överens" om hur de parlamentarikerna ska tillsättas. (EU-presidenten och de andra toppjobben blev dock tillsatta direkt, konstigt nog...)

    SvaraRadera
  2. Tack Markus! Nu får vi växla upp vårt engagemang i denna fråga igen. C skall ju ta ett uppdaterat partiprogram så det är dax att åter göra C till den självklara rösten för individens stöd och då är ju den personliga integriteten rätt central.......

    SvaraRadera