måndag 15 augusti 2011

Bra vägar framåt

Kampen god
Det är bra att Centerpartiet har minst tre kandidater som gärna vill leda det nationella partiet på ett bättre sätt än idag. Det är bara en av dem som praktiskt varit i Centerpartiets innersta centrala krets under en längre tid. Två av de andra sitter inte fast i några tidigare bindningar. Är det bra eller dåligt att vara fri att bli mer tydlig med vad Centerpartiet som alternativ innebär? Jag glädjs särskilt åt de senaste dagarnas utspel om slopad värnskatt och att det femte jobbskatteavdraget inte är mer prioriterat än lättnader för småföretagare! En slopad värnskatt och skatt samt avgiftslättnader för småföretagare premierar utbildning samt företagande på ett konkret och riktat sätt som Sverige behöver. Centerpartiet behöver en ny ledare inom kort. Det är tråkigt att all den publicitet vi nu får hinner glömmas av befolkningen innan nästa val. Samtliga kandidater presenterar bra vägval framåt. Frågan är vem som kan beröra och nå flest väljare att dela Centerpartiets vägval?

Bra omvärldsanalys
Jag tycker att en av kandidaterna idag presenterar en rätt bra väg framåt. Framförallt följande del av vad han tycker är viktigt;

"6. Välfärdens finansiering behöver ett svar. Alla vet att pengarna inte räcker när vi blir allt fler äldre och allt färre som arbetar.
Nyckeln är att locka fler människor till Sverige men vi behöver även se över hur vård och omsorg finansieras och organiseras. Detta bör göras i samförstånd som vi gjorde kring pensionsfrågan. Därför vill jag ta initiativ till en kommission som ser över frågan och lämnar förslag till valet 2014."
http://www.dn.se/debatt/sa-ska-centern-bli-en-tydlig-kraft-i-alliansregeringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar