måndag 8 augusti 2011

Långsiktighet

Långsiktighet och sparsamhet
Med få undantag har långsiktighet och sparsamhet varit egenskaper som lagt grunden för förmögenhetsbyggen. Bland några av de vanliga människor (vanliga och inte välavlönade jobb) som byggt upp enorma förmögenheter är det defenitivt egenskaper de har. Den så kallade Aktie Stinsen är ett sådant exempel. Relativt sent i livet intresserade han sig för aktier. När intresset kom köpte, köpte, köpte och köpte han och samlade aktier på hög. Han sålde aldrig. Han kom från en mindre bemedlad bakgrund men har lyckats bygga upp en förmögenhet på hundratals miljoner kronor. Som den kloka person han verkar vara har han skänkt bort över 100 miljoner till välgörenhet. Vad kan man lära av detta? Kanske att inte paniksälja aktier nu när det rasar igen. 

Mäklare är säljare som tjänar på transaktioner
Jag har varit aktiv på aktiemarknaden sedan jag var 9 år. Mina erfarenheter är att långsiktighet lönar sig bäst och att kortsiktighet med egna pengar oftast kostar mer än det smakar. Mäklarföretagen jublar nu. De slår alla rekord på försäljning eftersom många väljer att köpa, sälja, köpa, sälja och, som vanligt, är det mäklarna som får enorma bonusar. Om du har investerat i företag som har en internationell stark ställning inom sin bransch, ligg kvar! De företagen och dess medarbetare kommer nästan garanterat slå nya kursrekord framöver.

Vi lever i en ny tid
"Bara" för att västvärlden får allt fler som inte kan leva lika rikt som tidigare växer antalet personer med möjlighet att konsumera med massor av miljoner varje månad i andra delar av världen. Vi lever i en ny tid. Alla har inte insett det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar