tisdag 16 augusti 2011

Vad händer?

Lag och ordning måste upprätthållas
För mig är det viktigt att alla människor i vårt samhälle skall få en bra start i livet och rimligt behandlas lika samt att våra demokratiska lagar efterlevs. Enligt tidigare blogginlägg är flera länspolismästare djupt oroliga över utvecklingen i vissa kommuner. Efter vad jag tagit del av klarar idag inte samhället att upprätthålla lag och ordning i t ex Södertälje och Malmö. Det är oaccptabelt och vi måste kunna säkerställa att våra demokratiskt beslutade lagar efterlevs.  Alla de bomber som nu drabbat framförallt näringsidkare i Malmö är för mig bevis på att polismyndigheten inte har kontroll över ordningen i den kommunen och det måste snabbt åtgärdas. Precis som i många andra sammanhang måste vi bli bättre på det förebyggande arbetet. Det kommer att bli allt svårare och dyrare att få ordning och reda i t ex Södertälje och Malmö om inte cililsamhället och de ansvariga myndigheterna blir bättre på att förebygga samt att säkerställa påföljd för de som bryter mot våra gemensamt beslutade spelregler.

Allt mer toppstyrt EU
Återigen har Tyskland och Frankrike gjort en överenskommelse om hur EU skall utvecklas. Återigen blir jag upprörd. Är inte det ett tydligt tecken på att EU är en allt för trög beslutsapparat och att det i praktiken är några få länder som bestämmer det mesta. Det är helt klart att Europa måste tänka om för att inte tappa fullständigt i välståndsligorna. Om nu Eu skulle införa den centralstyrda ekonomiska ledningen som Tyskland och Frankrike föreslår, då är det lämpligt att de gamla nationerna reduceras till kulturella varumärken och att vi under EU endast får mindre regioner och kommuner. Eller vad tycker du? Framförallt måste vi strida för att EUs agenda skall begränsas! Vad väntar vi på? Vad tycker du?

Allt mer ingrepp mot vår frihet
I England visar premiärminister Cameron tydligt att han inte är liberal. Genom tiderna har det framförallt varit konservativa och kommunister som på alla tänkbara sätt försökt, och också genomfört, att ständigt bevaka sina medborgare. Upploppen i England är oacceptabla. Jag tycker det är minst lika oacceptabelt att med dessa händelser som ursäkt göra bevakningssamhället ännu starkare. Kriget mot terrorismen har förstört mycket för västvärlden. Det är dax att säga STOPP! för de intressen som fullständigt vill ta bort vår personliga integritet. Varför är det bara personer som Rupert Murdoch som skall kunna betala för att vara fri (även om han valt att behöva ett personligt säkerhetsstöd som gör honom helt ofri....)? Nej, nu räcker det! Nu måste vi åter göra våra röster hörda för att skydda lite av den personliga integritet som jag tror alla gillar men som många av oss  felaktigt tar för given! Ta den inte för given! Håller du med? Förslag på hur vi säger ifrån utan att starta upplopp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar