torsdag 8 september 2011

Livet och kvinnor

Underbart
Är det jordens undergång för att västvärlden levt över sina tillgångar och nu måste skärpa till sig och ställa om? Är det jordens undergång för att oljan snart tar slut? Är det jordens undergång för att Kineserna tar över? Är det en katastrof att hög arbetslöshet kombineras med att allt fler av oss lever allt längre och att vi under en stor del av våra liv inte jobbar? Jag tycker att livet är underbart! Uppskattar du livet? Får jag ge dig ett råd? Gå ut i naturen, eller in i en park. Gärna i närheten av vatten. Blunda, lyssna, låt händerna vidröra några buskar. Andas djupt. När du är där, i stunden, känner du inte hur underbart och fantastiskt livet är? Jag hoppas att du njuter många stunder under den korta tid vi är här! Inte minst Stefan Livs (hockeymålvackt i tre kronor) vittnar om att ingen av oss vet när tiden att lämna detta liv infinner sig.

Livets port
Vad vore det mänskliga livet utan kvinnor? Obefintligt. Kvinnor är bärare av livets port. Alla startar vi vår livsvandring genom att utvecklas till en liten människa inom en kvinna. Det borde vara skäl nog för att kvinnor och män självklart skall vara jämställda. Livet skulle inte bara vara omöjligt utan kvinnor, det skulle vara väldigt tråkigt också.

Centerpartiet har idag nästan uteslutande kvinnor på de ledande nationella uppdragen. Jag tolkar det som att Centerpartiet är ensamma om att vara ett riktigt jämställt parti och som endast väljer företrädare utifrån lämplighet och inte kön. Är det så eller är det "bara" så att Centerpartiets politiska vägval attraherar väldigt många engagerade och resultatskapande kvinnor? Vad tror du? Jag är glad över att vi varken har könskvotering eller ålderskvotering inom Centerpartiet. Då skulle vi ju vara tvungna att välja fler män på ledande nationella poster. Det måste handla om lämplighet/duglighet och inte om kön eller ålder. Om alla tycker att jämställdhet är en självklarhet är det inget problem. Alla är inte jämställda och vi kommer aldrig att ur alla dess perspektiv bli jämställda. Jag är dock övertygad om att de goda resultaten och exemplen kommer att tala sitt eget språk och då blir vårt samhälle ännu mer jämställt. Vad tror du?

P.S Grattis Anders!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar