fredag 16 september 2011

Möte med Maud

Det handlar om energi
Maud Olofsson gör och har gjort en stor historisk prestation för Sverige! Det var inte Moderaterna. Inte Folkpartiet. Inte Kristdemokraterna som tog initiativet till en alternativ väg framåt för Sverige. Det var Centerpartiet under Maud Olofssons ledning. Så är det. Utan energi stannar allt. Jag tycker att jag är en person som har mer energi än de flesta men Maud Olofsson är i en klass för sig. Hon är rätt ego. Hon hade kunnat jobbat lite mer med förankring. Ingen är felfri. Inte du heller! Maud Olofsson har och har haft en stor historisk betydelse i vårt lilla land. Olofsson var med sin raka retorik också ett av skälen till varför jag fick upp ögonen för Centerpartiet. Tack Maud! Till skillnad från många politiker har du gjort en stor skillnad!

Företagande grunden till välstånd
Företagande är inte någon kioskvältare. Maud Olofsson gav idag uttryck för den frustration som finns inom henne över att stora grupper i samhället inte förstår att näringslivet skapar förutsättningar för mycket annat. Trots att det är så blev jag väldigt positivt överaskad idag när jag lästa UNT. För första gången sedan jag läser tidningen var det flera positiva näringslivsartiklar. Jag vet inte om det är kopplat till att de fått sin egen Hanna som chef men det är fantastiskt positivt för Upplands utveckling om det fortsätter. Det är utan tvekan ett trendbrott. Det enda nya är att de fått en Hanna som chef. Om UNT fortsätter att både kritisera men också lyfta fram allt positivt inom näringslivet kommer Uppsala definitivt åter utvecklas till Sveriges centrum. Naivt? Om UNTs Hanna förstår dynamiken i hur välstånd skapas kan jag garantera att kommunens Näringslivsgrupp, UNT och UppsalaTidningen kan göra under tillsammans. Uppsala och Sverige har en fantastisk bas att bygga fortsatt välstånd ifrån. Tar vi chansen att göra det? Vad tror du? 

Dax för reglering
Vissa tycks tro att marknaden alltid kan reglera sig själv. Jag har varit och är en del av den så kallade marknaden. Det kan den inte. Den/vi kan konkurrera men vi behöver får spelregler definierade om vi inte skall göra allt vi kan för att enbart gynna oss själva. Det är dax att lagstiftare i väst inser att finansmarknaden är en samling väldigt penningdrivna personer som inte kan reglera sig själva. Maddoff, Leason, nu senast en 30-åring från UBS som förskingrat 13!!!! Miljarder kronor! Maddoff och Leason och fransamnnen nyligen försingrade/förstörde över 50 miljarder per person!!!!!!! Hur kan någon tveka om att vi måste hitta nya sätt för hur affärstransaktioner får genomföras. I grunden är cancern i finanssystemet att det är fint att vara rik. Det borde bara vara fint att skapa långsiktigt värde. Många trodde att det var precis det som Maddoff gjorde. Det kanske är sunt att anställa personer som både gillar att skapa värde och som bryr sig om mer än sig själva........... Vad tycker du? Jag tycker att aktiehandel kortare än 6 timmar inte tillför något samhällsvärde! Stoppa datorhandel och korta affärer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar