söndag 18 september 2011

Stoppa koncentrationen av mediamakten

Demokratin får aldrig tas för given och den måste på många sätt försvaras varje dag. Efter den 9/11 2001 har många oroväckande lagar och regler införts som kraftigt försvagat den personliga integriteten. Inte minst den amerikanska "patriot act" har försvagat det individuella skyddet med ursäkten att skydda helheten. Jag tycker oxå att vi måste försvara oss mot våld och terror men det går utan att begränsa de mänskliga rättigheterna.

I ljuset av inskränkningarna i den personliga integriteten är det mycket allvarligt om inte det politiska etablissemanget i England ordentligt rensar upp i skiten runt News corp! Den brittiska polisen vill få veta vem inom polisen som löpande läckt utredningsarbete till tidningen The Guardian. Liknande läckor och kopplingen till News corps avlyssningar av enskilda individer är ett allvarligt hot mot vår demokrati. Vi får aldrig acceptera liknande övergrepp och de skyldiga måste få kännbara straff! Innan The Guardian skall tvingas avslöja sina läckor måste polisen redogöra varför de inte tidigare agerat mot News Corps oacceptabla brott och övergrepp! Varför hände inget förrän The Guardian avslöjade vad ett konkurrerande media sysslat med? Rupert Murdoch är ingen imponerande affärsman. Han har bevisat sig vara maktfullkomlig och en stor fara för den personliga integriteten och folkbildningen.

P.S Berlusconi fortsätter att vara en annan mediamogul som är maktfullkomlig och ett stort hot mot den personliga integriteten, folkbildningen och korruption inom EU. De senaste turerna i rättegången mot Tarantini är ytterliga pinsamheter. Jag förstår inte att italienarna kan vara så okloka och företrädas av en miljardär som uppenbarligen har sex med massor av prostituerade i regeringsbyggnader och regeringsplan. Prostituerade som inte fyllt 20 år..... Om han har miljarder kan han väl roa sig i egna byggnader och plan eller? Det tycks viktigt att bekämpa mediakocentration. Koncentration av mediamakt visar sig bli mycket skadligt för allmänintresset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar