torsdag 10 november 2011

Bara handling och resultat räknas

Ohållbart
Som tur är fortsätter debatten i media om de orimliga fallskärmar som många politiker tycks få. Tyvärr blandar Vs ledare i Uppsala ihop pensioner med fallskärmar men trots att hon gör det är det i sak helt sjukt att politiker ger sig själva fallskärmsvillkor som inte går att försvara om man anser att man företräder en så kallad arbetslinje! Om inte Alliansen själva driver att dessa orimliga fallskärmar tas bort saknar vi trovärdighet. Det måste också vara så att den eventuella förändring som är under utredning även måste gälla retroaktivt! Om det inte kan gälla retroaktivt så måste vi skattebetalare i vart fall begära att de skall göra invånartjänst i utbyte mot att de lever på oss andra! Den svenska välfärdsmodellen bygger på att vi alla kostar fram till säg 20 år. Att vi därefter skall jobba ihop det vi kostat samt skapa ett utrymme för vår ålderdom. Eftersom några av oss, av olika skäl, inte klarar av att jobba måste några skapa ett mycket större utrymme än endast för sig själv för att den generella välfärden skall försvaras. Det finns inget utrymme för att politiker skall vara ett undantag!

Invånartjänst
Om arbetslinjen är på riktigt så måste man våga driva politik och tänka lateralt för att ge fler en bättre självkänsla, erbjuda delaktighet och hålla oss medborgare anställningsbara. Invånartjänst då alla kan göra något som gör nytta i samhället är en sån väg framåt! Vad väntar vi på? Vi måste sluta sticka huvudet i sanden och inte tänka annorlunda för att minska den mycket destruktiva trend som uppstår om allt fler blir långtidsarbetslösa och får leva med ständiga försörjningsstöd. Om artikeln om att förtidspensioneringen av unga kraftigt ökar stämmer är det ytterligare ett misslyckande för arbetslinjen som kräver lateralt tänkande! Vad väntar vi på? Alla kan göra något värdefullt för det gemensamma istället för att bara få bidrag och hamna i en allt mer destruktiv livssituation. Vad tycker du? Det kan väl inte vara så att vi inom Alliansen börjar göra som Sossarna dvs försöker förbättra arbetsmarknadsstatistiken genom att plocka bort unga från det statistiska underlaget helt och hållet! Det mänskliga och samhällspriset för ett sådant kortsiktigt beteende är enormt.
http://www.dn.se/ekonomi/jobb/unga-pensioneras-bort-fran-jobben
http://stefanhanna.blogspot.com/2011/11/studentmakt.html

Det duger inte med ord om en arbetslinje! Vi måste med kreativa idéer och handling leverera fler resultat som leder i en positivare riktning. Långsiktigt är det inte till någon glädje om Sverige idag har Europas rikaste statskassa om vi om tjugo år har en massa människor i utanförskap som ohållbart kan finansieras av några få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar