lördag 31 december 2011

Framtiden

Alltid möjligheter
Nya tider och framtiden är för många osäkerheter som inte väcker lustkänslor. Jag gillar förändring och ser alltid möjligheter i framtiden utan att för den skull blunda för alla problem som också finns eller som dyker upp. Framtiden är något vi inte vet något om. Större företag och nationer lägger ner massor av pengar på att försöka förstå hur framtiden kommer att se ut. Historien kan lära oss att vi inte kan se in i framtiden och att det ofta är småkrafter som tänder en gnista som medför stora förändringar som ingen såg komma. Ta den unga mannen i Tunisien som tände eld på sig själv som ett tydligt sådant exempel. Ett självmord som tände den så kallade "arabiska våren". Jag delar Bo Ekmans fullständiga sågning av M-, FP-, C- och KD-ledarnas Framtidskommission. Han ifrågasätter i DN både deras förmåga att tillräckligt bidra i en sådan grupp, om man nu försöker, men han anser att själva formatet och uppdraget inte är något annat än ett PR jippo.




Alltid stora utmaningar

Det vi kan konstatera är att framtiden kommer att fortsätta att vara oviss. Det finns dock saker vi känner till och som bara blir ännu större utmaningar om vi inte vågar debattera vägval och metoder för att minska de negativa scenarier som sannolikt inträffar om vi inte kan parera. Några av dessa frågor är;



- Hur klarar fler av våra barn och unga tillfredställande utbildningsnivåer på grund och gymnasieskolenivå?

- Hur skall asylinvandrare och deras anhöriga bättre integreras i vårt samhälle. Hur bidrar de till välståndsutvecklingen?

- Hur vänder vi den negativa trenden att vi blir allt överviktigare och feta?

- Hur finansierar vi omsorg och vård i framtiden när vi blir allt äldre och fler äldre?

- Hur påverkar vi vår miljö mindre negativt?

- Hur skapar vi bättre förutsättningar för företagsamhet och de jobb som så desperat behövs i västvärlden?



Ovan är bara några stora huvudfrågor som starkt påverkar hur framtiden kommer att bli. Om vi kan skapa kloka nytänkande svar inom dessa områden så kan det bli en bra framtid. Om utvecklingen inom dessa områden bara blir sämre så går Sverige åter mot fattigdom.



Spelar det någon roll?

Har det någon betydelse att UNT har medarbetare som inte är läskunniga? Det är ju uppenbart eftersom de fortsätter att vilja sälja lösnummer genom att säga att jag har sagt upprörande saker som jag inte har sagt. Spelar det någon roll att ett starkt mediabolag förtalar och tillämpar maktmissbruk mot en folkvald? Vad tycker du? Om Mayafolket får rätt går ju jorden under 2012. Då slipper vi samla pengar till UNT så att de kan utbilda sin personal bättre i moral och etik. Vi behöver inte heller ta i de stora hur-frågor som starkt påverkar Uppsalas och Sveriges framtid. Tror du Mayafolket får rätt? Det kanske var Euron de talade om...........



Jag önskar dig och alla andra som följer min blogg ett GOTT NYTT 2012! Jag tror inte jorden går under inom kort. Jag vet att vi alla kan fylla 2012 med många fantastiska upplevelser och bidra till mänsklighetens positiva utveckling. Ta den chansen och glöm inte att det är bra för hälsan att träna lite då och då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar