tisdag 27 december 2011

Integrera mera eller?

Målsättningen med invandringspolitiken
Vilken är målsättningen med invandrarpolitiken? Vad vill de olika partierna? Att vi vill locka hit de bästa att jobba och bidra till vår välståndsutveckling, det tycker de flesta. T o m EU stödjer ju den vägen framåt....... Men alla som kommer till Sverige är ju inte internationellt eftertraktad arbetskraft. Vad vill de olika politiska partierna med asylpolitiken mer än att vi skall vara humana och solidariska? Jag tycker det är oklart. Det är en viktig fråga eftersom vi måste bli betydligt bättre på integrationsarbete i Sverige.

Idag har vi stora utmaningar i skolsystemet som bl a är kopplade till bristande individuell introduktion i vårt land. Enligt en större artikelserie i DN nyligen är asylinvandringen det enskilt största skälet till varför skolresultaten i Sverige utvecklas dåligt. Sverige, precis som många västländer, har ett stort behov av arbetskraft inom några år. Den arbetskraften måste dock klara av att utföra de jobb som efterfrågas. Kortsiktigt tycker jag att det är intressant att regeringen, med Borg i spetsen, anser att barnafödandet bland invandrarkvinnor är ett arbetsmarknadspolitiskt problem........ De mammor som är hemma "allt för länge" kommer sannolikt alltid att leva på samhället och inte själva bidra till nettokronor in i vårt gemensamma system. Kort och gott säger Borg att det är för lönsamt att ha många barn i Sverige. Det kanske är så. Vad tycker du? Personligen tycker jag att det krävs en serie av åtgärder för att inkludera nysvenskar i samhället. Betydligt bättre språkundervisning för nyanlända, invånartjänst så att alla får bidra, en gräns för hur många barn man kan få barnbidrag för och att vi konsekvent ser till att kallas italien/svensk, turk/svensk etc kanske är en bra väg framåt. Vad tycker du?
http://www.dn.se/ekonomi/finansministern-vantar-med-att-sanka-skatten

2 kommentarer:

  1. Självklart att alla skall bidra till sin egen försörjning. När man kommer till Sverige måste personerna direkt gå till arbetsförmedlingen. Hur tänker du försörja dig? Barnbidraget eller socialbidraget skall inte ses som försörjning vilket många tror att det är. Leva för dagenbidrag kanske? Matkuponger? Vi måste inse att många som kommer inte har haft någon alls tidigare egen försörjning och då är det svenska bidragssystemet ett stort lyft. Jag som skattebetalare är faktiskt trött på att försörja hela världen. Våra skatter skall gå till våra svenska pensionärer och de svenskar som verkligen behöver hjälp.

    SvaraRadera
  2. Vi tycks tycka rätt lika. Vad menar du med "hur tänker du försörja dig"? Jag fortsätter att betala mycket skatt och jag hör till de personer som betlat väldigt mycket mer skatt än många andra hittills under mitt yrkesverksamma liv. Inga bidrag skall tillåtas bli permanenta försörjningssätt. De allra flesta kan bidra till helheten på något sätt och det måste vi säkerställa! Alla som är med i den Kommunala och nationella klubben skall ha samma rättigheter men vi måste se till så att skyldigheterna inom klubben blir tydligare eller t o m utvecklas. Vi har inte råd med allt för många som skall bäras upp av andra. Inte om vi vill vara ett generellt välståndsland.

    SvaraRadera