söndag 8 januari 2012

Att förhålla sig till en ny verklighet

Inte med i en klubb längre
Under en längre period, under den korta period vi haft demokratiska politiska partier, har människor och familjer sett det som givet vilket politiskt parti/klubb man skall vara med i. Så är det inte längre. Idag anser sig hela 39% av väljarkåren vara "oberoende". 1982 var det endast 16% som såg sig som det. De som av slentrian röstar på ett parti är påväg att försvinna. De var 24% 1982 och 6% 2010! Det stora slaget om den demokratiska makten är kopplad till storstadsområdena. Där bor redan många och allt fler fortsätter att befolka dessa få platser. Eftersom väljarna idag är snabbfotade måste man förstå hur de tänker! De tänker fortfarande rätt mycket i höger eller vänster. De är rätt pragmatiska! Det som har varit är rätt ointressant, det är nu och framåt som gäller. Det är sakfrågorna och olika partier och personers åsikter runt sakfrågorna som avgör hur människor väljer att rösta. Det är också säkerställt att väljarna mer intresserar sig för människorna som bär upp ett parti än själva partiet! Det är inte konstigt att många partier har problem att få stöd då väldigt få tycks förstå detta faktum och att man måste förhålla sig till det om man vill kunna påverka mer.
http://www.dn.se/ledare/kolumner/peter-wolodarski-konsum-har-gjort-det-dyrt-att-vara-socialdemokrat

Hur tänkte de nu?
Vi är ju rätt många som fått lära oss att många riksdagsledamöter inte sliter ut sig i sina uppdrag. Thomas Bodström och Ahltin är väl de som bäst kan exemplifiera att det inte är några problem att vara förälder till många barn, skriva böcker, jobba som advokat, sitta i olika styrelser och dessutom vara riksdagsledamot parallellt. Ett exempel på hur alla dessa ledamöter kan göra bättre nytta är ju att kvalitetssäkra nya lagar bättre. Det är rätt beklämmande att t ex den förenklade arbetskraftsinvandringspolitiken också kan appliceras till okvalificerad arbetskraft eller arbetskraft där det råder hög arbetslöshet i Sverige. Arbetsmarknadspolitiskt är det väl kvalificerad arbetskraft som vi skall locka till Sverige och inget annat! Nu gäller det att sätta stopp för de negativa konsekvenser som denna okvalificerade arbetskraftsinvandring leder till. Några exempel på negativa konsekvenser är att vi minskar redan få okvalificerade arbetsuppdrag på marknaden. Flera av de okvalificerade personer som kommer hit är också offer för personer som tagit betalt för att de skall komma hit och många av dem får inte vad de trodde de skulle få när de kommer hit.

Vad skulle du göra om du kom till ett land genom att låna t ex 100.000 kr, är där och finner att du inte får något jobb eller i vart fall ett mycket lågavlönat jobb? Risken är rätt stor att dessa stackars människor blir desperata och snabbt kan hamna snett. Alla förutom den som tjänade pengar på att lura hit dessa personer är förlorare på en sådan utveckling! Tror du att riksdagens hårt arbetande personer jobbar med att täppa till dessa felaktigheter? Går det om det rör sig om EU medlemmar? Något måste vi i vart fall göra för att stoppa denna negativa utveckling!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/farre-flyktingar-till-sverige---men-invandringen-fran-eu-okar

Kan det vara så att de som är mycket överrepresenterade bland de långtidsarbetslösa, de som hoppat av gymnasiet och asylinvandrare, har en särskild glädje av okvalificerade jobb för att kunna lämna utanförskapet? Vad tror du? Är det rimligt att Thailändare kommer till Sverige för att plocka bär i våra skogar? Borde inte den typen av arbetsuppgifter kunna utföras av några av alla arbetslösa i vårt land?

3 kommentarer:

  1. C är ett extremt parti som öppet förespråkar ett folkmord på svenskar. Därför blir allt prat om "viktiga frågor för ett positivt samhälle", förutom hånfullt och obehagligt, endast löjeväckande.

    SvaraRadera
  2. Ett ord som Quisling är ett passande ord för Centerpartister. Att ens argumentera för att ta hit 30 miljoner nybyggare är förutom idiotiskt även direkt snudd på landsförräderi och alla vet vad straffet för det är.

    SvaraRadera
  3. Anonym och otydlig psebdonym....... Fegt att inte våga tala om vem du är som tycker till. Man måste våga stå för sina åsikter! Man utvecklas också mest om man är öppen för att lyssna på andras perspektiv och erfarenheter, då kanske du t o m kan utveckla förmågan att ändra dig för att du inser att din nuvarande inställning är korkad.

    Vad är det som är hånfullt?

    Berätta gärna vad du tror straffet för landsföräderi är! Enligt mig är det på tok för lågt. Med tanke på hur du skriver tycks du tro att straffet är väldigt hårt och så är inte fallet.

    Centerpartiet är för invandring av människor som kan bidra till att vårt samhälle utvecklas positivare. Människor som efterfrågas på arbetsmarknaden eller som med egen drivkraft och egna pengar väljer att skapa arbetstillfällen och att konsumera i Sverige. Det är bra för alla som bor här idag. Hur kan det vara svårt att förstå? Det finns inget stämmoprogram inom Centerpartiet som jag känner till där vi säger att 30 miljoner människor skall flytta hit! T o m den minst erfarne och minst utbildade Centerpartisten förstår att det inte är antalet i sig som är viktigt. Det viktiga är att vi är ett attraktivt land att leva och jobba inom. Om många duktiga vill komma hit, då kan vi säkra välståndet även för våra barn och barnbarn.

    SvaraRadera