söndag 29 januari 2012

Thomas Bodström på nattklubb

Ständigt olika synpunkter
Dröm av min förvåning när jag tillsammans med några vänner gick ut och dansade en liten stund igår. Där, på nattklubben i Uppsala, var också sossen Thomas Bodström. En reflektion från en av mina vänner var "nu får du konkurrens om rösterna". Det kändes riskfritt då det var få som verkade veta vem han är..... Med tanke på en lilla gruppen han hade runt sig fick jag bestämt känslan av att han var ute och valkampanjade. Kan det möjligen vara så att 2013 blir ett år då ledarskapet inom S åter prövas? Det som är tröttsamt kopplat till de olika perspektiv som självklart finns inom ett parti, eller till att olika personer föredrar olika ledare, är vissa journalisters fortsatta problematiserande över att man inte håller ihop. Vad hälsosamt med lite värmeutveckling lite då och då. Det som är mest relevant är vad olika personer och partier levererar i praktiken! Även om de har intern värmeutveckling, som alla partier har, så är det inget problem om de ändå har genomförarförmåga i förhållande till sina politiska program. Du missade väl inte att t o m Moderaterna, med sina tillfälliga framgångar, också har motsättningar när en före detta riksdagsledamot från M gick ut i en bok och tydligt kritiserade Reinfeldt för toppstyre. Låt KD och S hålla på med sin värmeutveckling. Det kommer garanterat leda till en nyordning. Om den ordningen blir bra eller dålig. Det får vi se.
http://www.dn.se/nyheter/politik/en-av-hagglunds-framste-kritiker-sparkas
Det kanske är så att dessa strider är nödvändiga mediaoperor för att väljarna skall förstå att Alliansens partier inte tycker samma saker. Mediaoperorna kanske är den väg som finns för de små partierna att komma ur Moderaternas skugga.... Frågan är bara om det är bra eller dåligt.... Den som lever får se.
http://www.dn.se/nyheter/politik/striderna-kan-sla-mot-alliansen

EU
Ett starkt och nära Europa samarbete är nödvändigt! Det viktiga är att agendan är begränsad till de stora och gränsöverskridande frågorna. Det är dock bedrövligt att bevittna hur svårt Europa har att hitta maktdelningsvägar som 1) kan fungera (praktiskt och att det efterlevs oavsett kultur) och 2) inte inkluderar allt. Det är djupt beklagligt att allt fler börjar se svart och åter svart på Europas situation. Om vi inte skärper till oss på Europanivå kommer Europa att falla sönder. Det finns definitivt politiska krafter i världen som inte tycker att det skulle vara något problem...... Margret Thatcher är ju dax aktuell. Undrar vad hon skulle ha tyckt om att en Kinesisk diktatur och ett totalitärt Ryssland växer sig allt starkare. När jag läste artiklarna i dagens DN om Euron och framförallt de mycket negativa citaten som Jacques Delors (den så kallade hjärnan bakom Euron) sägs ha sagt blev jag nästan trött.....
http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-1980-talet-gav-thatcher-de-perfekta-fienderna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar