måndag 9 januari 2012

Trojansk häst eller framtidshopp?

Demografisk utmaning
Den demografiska utmaningen fortsätter. Sverker på SVT talar om alkoholproblem, övervikt & fetma och finansmarknadens girighet. Det skall bli intressant att se om han också lyfter utmaningarna med den demografiska utvecklingen. Reinfeldt vågade på Lindahls dagen i Uppsala tala i klartext om utmaningen men det var ett slutet möte liknande det som Nuder besökte och där han uttryckte sig klumpigt kopplat till en av våra demografiska utmaningar. En sak är helt säker och det är att vi måste ta problemen med övervikt och fetma på större allvar. Vi måste också bygga upp betydligt mer kompetens och erbjuda bättre rådgivning kopplat till geriatrik och gerontologi! Då kommer väldigt många av våra äldre få ett betydligt mer guldkantat åldrande!
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/pengar-ar-inte-allt-1

Kineser och åter kineser
Jag har en enorm respekt för den kinesiska kulturen och allt det folket skapat genom tiderna. Den senaste tidens utveckling är också imponerande även om den också skrämmer då det är ett totalitärt politiskt system. Jag tycker illa om alla totalitära system. Det är aldrig bra för någon förutom några väldigt få.

En del av den demografiska utmaningen är att vi behöver fler duktiga och gärna rika invandrare som kan jobba med Sverige som hemma bas för verksamhet och beskattning. Det är framförallt människor med hög kompetens och rikedomar som är välkomna till länder som Kanada, USA och Australien. Enligt bifogad artikel vill väldigt många förmögna kineser lämna landet. De allra flesta av de som blivit förmögna är sannolikt både välutbildade och hårt arbetande. Den lilla fråga man dock kan ställa sig är om det är en del av kinesernas långtidsplaner att skicka ut attraktiva personer runt om i världen för att göra hela världen till Ett Kina. Kan det vara en Trojansk häst? Jag vill minnas att Européer länge skickade ut missionärer runt om i världen för att lära andra folk den sanna vägen....... Tror du att det kan vara så?
http://www.dn.se/nyheter/varlden/den-valutbildade-medelklassen-pa-vag-att-lamna-kina

Bidra
Sverige är stort. Sverige är väldigt glest befolkat på områden som utan problem erbjuder mycket goda levnadsvillkor för oss människor. Sverige kan definitivt skapa välstånd även för framtida generationer. Det krävs dock att alla som bor här och som kan bidrar. Det inkluderar alla som av olika skäl blir nya medlemmar i föreningen Sverige. Jag är helt övertygad om att väldigt många av våra nya medlemmar vill bidra och ge tillbaks för den genorositet som det svenska folket visat genom att låta dem komma hit. Vår demografiska utveckling kräver det. Det är väldigt lovande att många av våra nya medlemmar väljer att använda mycket tid för att så snabbt som möjligt kunna erbjuda sin fulla kapacitet! En överväldigande andel nya medlemmar vill bidra och inte leva på bidrag.
http://www.dn.se/sthlm/har-satsar-eleverna-pa-skolan--aven-pa-lovet

4 kommentarer:

  1. Haha Stefan! Hela artikeln är stor lögn och propaganda. det är ganska sorgligt att du hänger på och är så naiv: Sverige är glest befolkat; visst men vi är 9 miljoner. Vad tror du om sibirien?
    Utan problem? Malmö då?
    Kan skapa välstånd? Med världens högsta skatter...
    Vi ska bidra? Ok, vad kostar invandringen?
    Föreningen Sverige? Du menar Sverige inte lilla Mogadishu?
    Tacksamheten för flyktingpolitiken kan du se i kriminalstatistiken och brottsregistren. Fängelserna är överfulla förresten.
    Vår demografiska utveckling kräver det. En klassiker, vanligtvis med 40-talisterna. Har aldrig varit sant och är inte sant.
    Nej, utvecklingen är inte alls lovande, det börjar gå riktigt illa. Nu får du väl vakna, och inte bara läsa propaganda och naivt tro på denna. Kolla min blogg och återkom sedan på denna om du har något att tillägga förutom floskler som ovan.

    SvaraRadera
  2. Vilken är din blogg? Känns mer intressant att träffa dig i verkligheten och debattera med dig. Du verkar ju ha en fantastisk kunskap om hur saker är..... Det finns problem och varje dag jobbar jag med att försöka bidra till att vi löser dem. Hur bidrar du till att samhället skall utvecklas positivt för fler än dig själv.

    SvaraRadera
  3. Rädda väst, släpp in kineserna ! http://www.economist.com/node/21526893

    SvaraRadera
  4. : ) visst finns det många rädda människor. Det finns också många som inte är det. Jag önskar bara så många som möjligt möjligheten att lära känna människor från olika delar av världen, då lär man sig att vi alla är rätt lika. Det gäller dock att vara vaksam över de stora förändringarna i världen. Ofta genom vår historia har det funnits människor som haft planer och som de försökt förverkliga. Planer som inkluderat att kolonialisera andra länder. Inte minst har flera Europeiska makter drivit sådana agendor historiskt. Varför skulle det inte kunna hända igen?

    SvaraRadera