tisdag 28 februari 2012

Flygplan och insemination

Är det rätt väg att gå?
Jag har nämnt det tidigare. Försvaret och regeringen tycks vilja smyga igenom ett beslut om att satsa minst 50 miljarder till på nästa generations JAS. Jag älskar teknologi och de möjligheter det representerar. Jag inser definitivt att det är viktigt för svensk konkurrenskraft att vi har avancerade tekniska lösningar som våra ingenjörer kan jobba med och utvecklas runt. Jag hävdar dock bestämt att det är vansinnigt att fortsätta en liknande satsning för skattepengar! Vi är ett för litet folk för att kunna försvara detta. England och Frankrike har gått samman om försvarsbudgeten för att det är allt för dyrt för att klara av att vara konkurrenskraftig. Det är dax för Sverige att försöka genomföra en fusion mellan relevanta delar av SAAB och något/några andra Europeiska bolag. Då kan Sverige förhoppningsvis förhandla fram att vi utvecklar X i ett flygsystem som säljs i betydligt större volym och till fler än till oss svenskar. Satsa alla dessa pengar på hemvärnet och nya vapenslag till hemvärnssoldater istället!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/beslut-om-jas-utan-rejal-debatt-oroar

Vad skall skattepengar finansiera?
Är det Sveriges bristande nativitet som gör att en stor majoritet av Sveriges riksdag vill göra insemination laglig för ensamstående? Hur ser man på denna möjlighet ur ett jämställdhetsperspektiv om det tillåts och subventioneras av skattemedel? Intressant att se att av de 12.000 som röstat på Aftobladet när jag gick in gav uttryck för att svenska folket inte delar det mycket starka stöd som riksdagen ger för inse
http://www.dn.se/nyheter/politik/insemination-for-singlar-splittrar-alliansen

1 kommentar:

  1. Välskrivet! Ett ämne som uppenbart berör dig. Jämlighet byggd på en ömsesidig respekt oavsett ålder, kön, ras, religion eller funktionshinder är en självklar utgångspunkt för oss som tycker att alla människors människovärde är likvärdigt. Tyvärr är det inte alla som tycker så. Därför måste vi hela tiden jobba med jämställdhetsfrågorna. Dock kan jag hålla med dig om att de ofta blir väldigt flumpolitiserade och att det lite då och då hittas på ideer i jämlikhetens namn som är kontraproduktiva. Ofta görs frågan om jämställdhet också för enkel då det också hela tiden handlar om enskilda invidider oavsett ras, kön, ålder, religion och funktionshinder. Har blivit lite förvånad över hur många män som tycks vilse i dagens samhälle.

    SvaraRadera