torsdag 2 februari 2012

Förebygg!

Fler döda
Skotten i Malmö fortsätter att hagla. Det är under all kritik att problemen i framförallt Malmö och Södertälje har fått gå så långt. Jag har tagit upp dessa säkerhetsproblem vid ett flertal tillfällen och vi måste bygga och upprätthålla samhällen som inte tillåter en liknande utveckling. Ur mitt perspektiv har det förebyggande arbetet varit under all kritik under många år. Pajkastningen mellan Lövdén och Reinfeldt i frågan är säkert retoriskt intressant men det viktigaste är att de stora problemen blir åtgärdade. När vi inte gör mer rätt från början så blir det ännu kostsammare att korrigera i efterhand!

Gäller det mesta
Det förebyggande arbetet är viktigast. Genom ett generellt bättre förebyggande arbete kan vi t ex undvika en eskalerande brottslighet och vi kan minska ohälsan i vårt samhälle. Brottsligheten, i t ex Malmö och Södertälje, har självklart massor av negativa konsekvenser för både närsamhället och hela Sverige. Vår ohälsa skapar självklart enorma belastningar i våra sjuk och omsorgssystem.

Kvalitetssäkra
Utöver att satsa mer på förebyggande verksamhet måste vi också bli betydligt bättre på att kvalitetssäkra det vi betalar massor av miljarder för via våra skattepengar. Här krävs en generell uppryckning inom alla offentligt finansierade verksamheter. Jag skall göra vad jag kan för att Uppsala kommun också blir mycket bättre att förebygga och att kvalitetssäkra de tjänster som våra skatter finansierar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar