lördag 25 februari 2012

Kvinnor på tronen

Tidstecken
Tecken efter tecken tyder på att vi har gått in i den kvinnliga tidsåldern. Den tid som kommer att kännetecknas av ansvarstagande, långsiktighet och omtanke. Männens tankemodeller leder inte till den nödvändiga nydaning som västvärlden behöver. Nu har Sverige inte bara en kronprinsessa utan två! Det du! Om si så där 60 år får Estelle kanske det tvivelaktigt positiva uppdraget att representera Sverige som drottning. Tvivelaktigt då jag inte önskar min värsta fiende att födas in i en liknande roll där hela ditt liv är utstakat redan från början. Utöver två kronprincessor har enligt Di även en kvinnlig bankdirektör det dyraste boendet bland börsens VDar. Det måste väl också vara ett tecken.... Därutöver har en film om Margret Thatcher fått mycket uppmärksamhet. Thatcher sägs ha varit den moderna västvärldens första kvinnliga statschef. Järn ladyn kallades hon bl a för sitt mycket starka förakt för facket.

 Jag hör inte till Thatchers större beundrare men det var en intressant tid och faktum är att hon och Ronald Reagan, USA, vände sina då sargade länders ekonomier ordentligt. Frågan är vem som skall bli nutidens kvinnliga statschef som visar vägen mot en ny ekonomisk ordning som kan vända vår negativa situation. Det är ohållbart med dagens höga nivåer av ungdomsarbetslöshet och det är definitivt ohållbart att försvara dagens välstånd om inte vår sysselsättningsgrad förbättras markant. Vilken kvinna tror du blir draglok i Europa för att bygga en ny positiv tid för vår kontinent?

2 kommentarer:

  1. Jag vill bara påminna om Golda Meir i Israel som sas vara den mest manliga i hela regeringen.
    Hon var den enda kvinnan...

    SvaraRadera
  2. Stämmer att hon var ledare för Israel. Även Indira Ghandi förtjänar att nämnas även om Indien inte då var en så avancerad ekonomi som de är idag.

    SvaraRadera