måndag 7 maj 2012

Stagnation

Europas sönderfall
Vi kan för tillfället glädjas åt att det inte pågår ett blodigt krig mellan Europas länder. Hade situationen förr i tiden varit så bedrövlig som den är i många Europeiska länder idag, då hade vi krigat! Stagnation och stor arbetslöshet är inget drömläge. I kombination med en allt äldre befolkning kan utmaningen stundtals kännas oöverstiglig. Englands ekonomi minskar åter. Spanien närmar sig sönderfall med en enorm arbetslöshet och en mycket besvärande statsfinans. Frankrike har redan ett dåligt finansiellt läge och nu tror den nya presidenten Holland att ännu mer utgifter skall lösa problemen (bl a tidigare pension och höjda ersättningar). Grekland går i konkurs och tvingas på något sätt lämna Eurozonen. Tänk att vi som borde erbjuda en fantastisk mångfald och kompetensmix i konkurrens med kineser, Amerikaner och Ryssar har hamnat så snett........
http://www.dn.se/nyheter/varlden/ny-rapport-usa-stagnerar-kina-lyfter

Ransonering av välfärden
I en värld där vi har för få idéer. Där vi inte vågar tänka om i tillräcklig fart. Där vi vill jobba mindre istället för mer. Där allt för få arbetande skall bära upp allt för många som skall bäras av dem som arbetar. När samtliga våra stora handelspartners mår dåligt, och det inte ser ut som att de snabbt kommer att friskna till, då är det viktigt att vara återhållsam och inte öka de skattefinansierade åtagandena i vårt samhälle. Bifogad DN debattartikel av en ny medlem i UppsalaCentern tycker jag är mycket läsvärd!
http://www.dn.se/debatt/det-ar-dags-att-borja-ransonera-valfarden

2 kommentarer:

  1. Vad vi måste införa är en matchkontroll på alla nämnder i hela Uppsala. Matchkontrollen ska gå ut på att kolla olagliga elektroniska transaktioner som ledamöter eventuellt gjort från nämndens bankkonto till sitt eget personkonto annars har vi snart samma situation som dem i Grekland. I fritidsnämnden saknas det 7 miljoner och ingen kräver en utredning ingen frågar ens varför fem gånger på raken..

    SvaraRadera
  2. Jag försöker bidra till att vi politiker får stå till svars för vårdslöshet av våra skattepengar. Det är dock inte så lätt så det bästa man kan göra är att rösta på personer och partier som man tycker tar ett seriöst ansvar för våra skattepengar.

    Stefan Hanna

    SvaraRadera