tisdag 12 juni 2012

Invånartjänst

Ord och inga visor
I dagens UNT gör några partivänner till mig, yngre, precis som de ska ett provokativt utspel mot FP och markerar att de tycker att Centerpartiet är det enda frihetliga och liberala partiet i Sverige. Helt klart är att även den fria idén kan tolkas fritt. Fri företagsamhet, kamp mot att styras av statstjänstemän, lokalt självstyre för att minska statens makt över individen, vikten av att individers fri- och rättigheter bara får begränsas med hänsyn till andra individers fri- och rättigheter, rätten till personlig integritet, ett grundtrygghetssystem där inkomstskillnader inte upprätthålls av staten och att den makt den Europeiska Unionen utövar måste vara delegerad från medlemsländerna, inte egenhändigt påtagen. Centerpartiets grunder är starka och de människor som tar sig tid att reflektera över dem och de andra partiernas alternativ kommer sannolikt på att de med fördel kan rösta på C. Det enda jag inte gillar i artikeln är det öppna "människor som vill komma till Sverige och bygga sig en framtid också ska få göra det". Jag delar synen att vi skall fortsätta att vara generösa. Jag delar synen att Sverige behöver attrahera fler eftertraktade kompetenser. Det är dock viktigt att kombinera liknande uttalanden med att det också ställs krav för att få bli medlem i föreningen Sverige!
http://www.unt.se/debatt/centerpartiet-ar-sveriges-liberala-parti-1769947.aspx 


Äntligen mot Invånartjänst
I flera år har jag kämpat för att Invånartjänst skall införas i Sverige. Dvs en tjänst som alla med försörjningsstöd/socialbidrag, och som har arbetsförmåga, får och skall utföra. Det är bra för individen som för bli en delaktig del av samhället. Det är bra för individen som får arbetsträning. Det är bra för skattemoralen och för att minska aggretionerna mot personer som uppbär försörjningsstöd. Det är bra av många ytterligare skäl. Det är helt enkelt en väldigt bra väg framåt för de som berörs och samhället i stort. Jag vet att Centerpartiet lagt en motion i riksdagen i linje med Invånartjänst. FPs utspel om krav på invandrare för att förbättra integrationsarbetet inkluderar nu Invånartjänst. Det är toppen.
Eftersom flera av de idéer som FP för fram förts fram av C i valrörelsen 2010 tycker jag att de är bra. Vi måste ta integrationsutmaningarna på större allvar för att inte utsätta generationer av människor för utanförskap. Jag skulle uppskatta om även C kan göra ett liknande utspel på riksplanet.
http://www.dn.se/debatt/kunskaper-i-svenska-krav-for-medborgarskap
 
Bra att C tycker till om tiggeri
http://www.dn.se/nyheter/politik/c-vill-sla-mot-organiserat-tiggeri
Precis som FP bör C oxå driva att det är orimligt att invandrade får retroaktiva barnbidrag. I vart fall skall det tas bort som barnbidrag och möjligen istället erbjuda någon form av etableringslån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar