måndag 18 juni 2012

Kvotering fel väg att gå

Darwin har ofta rätt
Darwin bevisade att det inte är den starkaste eller den smartaste som överlever. Det är den som anpassar sig bäst till den ständiga förändringen som överlever. Självklart är det ingen nackdel om man både är anpassningsbar, smart och stark. Ur detta perspektiv är det fortsatt min övertygelse att de organisationer som inte inser att det är duglighet, och inget annat, som skall avgöra vilka som får ledartröjor de kommer att gå under. Med tanke på att kvinnor utgör över 50% av populationen och därför både röstar i demokratiska länder och ofta är de som har ett avgörande inflytande vid inköp är det klokt att inte välja bort kvinnor som ledarämnen. Det är många gånger också klokt att eftersträva ett bra team genom att mixa kön i en ledningsgrupp. Jag tror inte på kvotering. Tror det var en studie på Harvard som nyligen bevisade att ledningsgrupper med kvinnlig representation levererar mycket bättre resultat än ledningsgrupper med enbart män. Låt dem som inte fattar detta gå under. Ingen kvotering! Vad tycker du?
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kvotering-ger-symboliska-resultat_7286579.svd

2 kommentarer:

  1. Gör något ordentligt skapa poltik som når ut till medborgarna, hatta och fnatta inte bland en massa jäkla ämnen. Renovera Liljeforsskolan och följ upp det från början till slut

    SvaraRadera
  2. Vet inte vem du är men du följer uppenbarligen inte allt jag bidrar till inom Uppsala kommun. Det är rätt mycket! Träffar dig gärna och berättar över en kopp kaffe om du vågar tala om vem du är.

    : )

    SvaraRadera