fredag 17 augusti 2012

Ansvarslösa

Inte regeringsdugliga
Återigen visar MP i Uppsala att de är fullständigt ansvarslösa och regeringsodugliga. I Uppsala jobbar vi med att ta fram ett nytt upplägg för färdtjänstresor. För Alliansen, som bestämmer, har det varit och är det viktigt att så långt som möjligt erbjuda medborgarna egen valfrihet kopplat till våra skattefinansierade tjänster. Inte minst Uppsalas handikapporganisation har varit väldigt pådrivande för att deras medlemmar skall ha rätten att välja själva och inte hänvisas till en beställningscentral. För att kunna erbjuda valfrihet för de färdtjänstberättigade krävs att kommunen får erbjuda åkare, som uppfyller uppställda kvalitetskrav och accepterar uppsatta priser, så kallad tjänstekoncession. Alliansen tycker att det får kosta lite att försöka erbjuda medborgarna valfrihet. Därför har vi beslutat att testa möjligheten att erbjuda koncessionsavtal. Bedömningen har varit att vi har 80% chans att få rätt. Självklart finns risken för att förvaltningsdomstolen tycker annorlunda. Självklart överklagas ärendet av ett företag som nästan har monopol på lösningar för beställningscentraler. Överklagan innebär nu att det ser osannolikt ut att ett nytt avtal för färdtjänsten skall vara operativt under 2012.

Innan den kommunala förvaltningen hunnit att sakligt informera de färdtjänstberättigade och innan vi vet vad Förvaltningsrätten säger gick igår MP ut och skrämde upp de färdtjänsteberättigade. De talade på TV4 om att de färdtjänstberättigade nu är oroliga för vad som händer med deras färdtjänsträttigheter. Det är oansvarligt och stötande att agera på ett liknande sätt. En försvinnande liten andel av de färdtjänstberättigade, eller ingen av dem, har funderat över att några leveransproblem kan uppstå. Genom MPs enorma lust till mediarubriker har de lyckats skapa en oro bland dessa utsatta människor. Självklart kommer de färdtjänstberättigade att få sin färdtjänst. Skamligt av MP att agera på detta sätt.

Tycker du att politiska partier har ett ansvar att inte skrämma upp medborgare på falska grunder? Jag tycker det är särskilt dåligt med tanke på att det i detta fall rör människor som är bland de mest utsatta i vårt samhälle. 

Skattesänkningar
Nu har tydligen alla regeringspartier enats om att det är generella skattesänkningar som skall ges till företag. Jag antar att partier som tidigare framförallt velat fokusera förbättringarna mot småföretagare förlorat striden inom regeringen. Då väljer man att i vart fall kunna säga att man var med och sänkte den generella skatten. Bolagsskatten är på dagens nivåer inte ett stort problem! Hur svårt kan det vara att förstå att det är runt arbetsgivaravgifter, sjuklön, tillgång till riktigt riskkapital och utdelningsregler som de verkligt uppskattade förbättringarna behövs! Regeringen får skärpa sig! Den är ju bara lite bättre än vad en vänsterregering skulle vara! Att Nya Moderaterna skall vara mer sossar än sossarna är beklagligt inom företagarpolitiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar