lördag 25 augusti 2012

SM=Sant?

Utvecklingsstopp

Idag har jag läst några artiklar om att Svenskt Näringsliv och LO tycker att Moderaterna och Socialdemokraterna borde samregera för att föra Sverige tryggt framåt. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta åt ett liknande utspel. För det första skulle svensk utveckling stå stilla då det inte är M eller S som driver på reformer för att utveckla Sverige för att 1) anpassa sig till en ny verklighet 2) bygga för ett välstånd även för våra barn (vilket kräver reformer). Båda dessa partier är tills vidare så stora att de inte vågar så mycket. Dagens sommarprat från Stefan Löfven är mest snömos. SM brukar vara förkortning för Svenska mästerskapen men också för sadomasochism. Sadomasochism brukar handla om att en sexuellt underkastar sig den andre. Jag undrar jag om M skall underkasta sig Ss bidragsiver eller om S skall underkasta sig Ms vilja att sänka skatter. Vem tror du får underkasta sig om de bestämmer sig för att gå in i en gemensam krisregering? En liknande utveckling skulle vara våldsamt dålig för demokratin och utvecklingen i Sverige. Svenskt näringsliv strävar kanske främst mot stabilitet men LO borde ändå värna demokratin bättre än att göra liknande utspel.
http://www.dn.se/nyheter/politik/dags-for-lofvens-forsta-sommartal

Äntligen reformer
Nu tycks regeringen, framförallt M, gå med på att reformpengar skall få börja jobba. Det är inte en dag för sent och det är mycket positivt att de satsas på framtiden och inte på kortsiktig "konsumtion"! Bravo! Jag hoppas dock att regeringen nyktrar till efter sina överläggningar på kräftkalaset på Harpsund och struntar i skattesänkningarna för bolag och istället sänker arbetsgivaravgifter och sjuklöneansvaret för säg en eller två personer per bolag. Det gör bäst nytta för jobben och för våra hårt slitande företagare!

Höga hus
Äntligen tycks Sverige gå mot att få skyskrapor! I Uppsala gick C till val 2010 där vi bl a vill se att höga vackra hus byggs för att klara efterfrågan på bostäder och för att inte bygga bort för mycket åkermark, skog och annan värdfull mark. Om jag förstod rätt har Stockholm nu beslutat att tillåta produktion av två skyskrapor i Kista norr om Stockholm city. Två bostadshus på 120 meter vardera! Totalt 356 bostäder! Sverige och Uppland är fantastiskt! Vad tycker du om detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar