måndag 6 augusti 2012

Vänskap, demokrati och organiserade brott

Tack
Vad tomt livet skulle vara om jag inte hade vänner. För mig är det omöjligt att tänka mig ett liv utan nära vänner. Utan dem skulle livet bli väldigt tomt. Håller du mej? Precis avslutat min sommarsemester och besökt Anelia och Anders. Väldigt trevligt och gott. Särskilt härligt var havsbadet ute på en av de karga öarna som vi tog båten till. Tack för er gästfrihet och ett härligt avslut på semestern!

Är vår demokrati hotad?
Enligt den tidigare Socialdemokratiske ministern Bengt Göransson började Göran Persson det moderna föraktet mot riksdagens ledamöter och den utvecklingen har bara förstärkts under Reinfeldts ledning. I korthet menar han att det inte är de folkvalda som bestämmer. Det är minstrarna som tar in politrucker som inte fått uppdrag från väljarna som bestämmer och riksdagsledamöter utan tydliga uppdrag är bara röstboskap. Tror du att han har rätt? Är det ett problem i så fall?
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1024386-forakt-for-riksdagen-hotar-demokratin


Dags att gå till handling
Integrationen av nya svenskar går inte bra. Problemen samlas särskilt på vissa platser som t ex Rosengård och Tensta. Det är dags att se de problem vi redan har och de kommer bara bli allt större och allt dyrare att hantera om vi inte blir betydligt bättre på integrationsarbetet och på att upprätthålla vår lag och den ordning vi vill ha. Om vi inte vänder utvecklingen mot något mer positivt kommer den organiserade brottsligheten i vårt land bli mycket kostsam, på många sätt. Allt för många människor kommer också att fara illa både som förrövare inom och som utsatta av dessa gäng. Läs gärna den bifogade artikeln för att kortfattat förstå problemens dignitet.
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1026005-abraham-staifo-passivitet-till-vilket-pris-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar