torsdag 20 september 2012

Kan det bli värre?

Varför bråka?
Lär vi människor aldrig av historien? Vetenskapsmän tycks göra det men politiker och affärsmän tycks ha svårare at lära av det som varit. Trots människans fantastiska förmåga att skapa och att snabbt utvecklas fortsätter vi också att ständigt att bevisa att vi är den levande varelse som är bäst i klassen på att vara självdestruktiv. Inga andra arter som jag känner till utsätter sina egna för så mycket grymma övergrepp som vi människor kan göra mot varandra.

Världens näst största och tredje största ekonomier är i en konflikt. Kina och Japan har många historiska konflkter. De senaste dagarna har inte varit roliga. Många kineser har gått hårt fram mot Japanska tillgångar i Kina. Många Japanska företag har fått sina lokaler förstörda och dess personal har trakasserats. T o m den amerikanska ambassadören i Pekin, vägg i vägg med den Japanska ambassaden i Peking har blivit utsatt för våld. Sannolikt äger dessa våldsamma demonstrationer rum med regimens goda minne. Eftersom de växlar ledarskap fortsätter deras ledarskapsskifte att skapa oro. Vad är det som väntar oss? Vad tror du om det nya ledarskapet i Kina?

2 kommentarer:

  1. Du bråkar rätt bra själv med hjälp av hela din människosyn jag såg dig och ditt agerande i TV4 - debatten okej Ebba Busch är snygg och henne kan man titta på och ta kort på och hela baletten men Maria Gardfjell och moderaternas kommunalråd vilka haggor, då tittade du ner i backen så typisk beteende av en karl som bara går på ytan hur kul i livet har en sån man egentligen?

    SvaraRadera
  2. Svårt att konstruktivt försöka "debattera" med dig om du lägger dig på en så låg nivå.

    SvaraRadera