måndag 3 september 2012

Ljus i mörkret

Livet
Att fylla år är kul. Alternativet att inte få vara med och utvecklas längre känns ju inte lika roligt. Jag blir så glad över alla fantastiska lyckönskningar. Tänk vad lite som behövs för att man skall bli glad och må bra. Jag är glad och tacksam för att just jag var en av dem som fått chansen att leva. Inte minst är det härligt att veta att man har många nära och kära som kan hjälpas åt när det lite då och då är tuffa tider.

Mörkret hopar sig
Situationen i världen blir allt instabilare och det finns stor risk för att vi inom kort står inför stora konflikter som kommer att skapa större problem än vad vi idag förstår. De finansiella systemen har tillåtits skapa en kortsiktigt ohållbar situation där så kallad leverage, att ägaren använder lite egna pengar och lånar mycket av andras, för att maximera avkastningen på just sin egna satsning. Bankerna har de senaste 20 åren ökat skillnaden mellan sitt eget kapital och pengarna de lånar ut. Det är en lysande affärsidé så länge som ägarna aldrig riskerar att förlora sin bank när kreditförlusterna hopar sig och skattebetalarna får försöka stå för notan. Den svenska regeringen behöver ny energi.
http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-ett-dramatiskt-nytt-politiskt-landskap-oppnar-sig
Mellanöstern är om möjligt i större förvirring än tidigare. Mycket kan inom kort gå väldigt snett.
http://www.dn.se/ledare/kolumner/orosmolnen-hopar-sig
Ett sätt för Sverige att klara den tid av kris vi har framför oss är att bli betydligt bättre på vårt viktiga integrationsarbete. Möjligen börjar nu regeringen ta i frågan på ett bättre sätt. Vi som lever i vår del av världen har inte bara rättigheter, vi har också skyldigheter.
http://www.dn.se/debatt/flyktingar-ska-tvingas-flytta-till-erbjudet-arbete

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar