söndag 21 oktober 2012

"att tala är silver att tiga är guld"

Den som har kan vara givmild
Exemplen är många där de som inte har eller de som har lite tycker att de som har mer skall ge mycket mer i ekonomiskt bidrag. För vissa kallas det fördelningspolitik. För andra kallas det stöld från personer som jobbar hårdare eller som lyckas skapa mer värde än andra. I grunden kräver ett välstånd tillräckligt många personer som jobbar hårt och som skapar mervärden, annars faller det så kallade generella välfärdssamhället samman. Ett välfärdssamhälle är med andra ord inte hållbart om det inte finns tillräckligt många människor som jobbar hårt och som skapar ett mervärde. Det var bl à därför som Fredrik Reinfeldt i sitt Uppsalaanförande inför moderatkompisar åter betonade att jobblinjen fortsatt är viktigast för att försvara och utveckla svenskt välstånd och för att Svenska folket skall klara av att vara så generösa som vi varit i många år. Det är dax för alla riksdagspartier att enskilt visa vilken politik de tror försvarar och utvecklar välståndet. Alliansens gemensamma hållning blir för kompromissfylld och brister i kreativitet.
http://www.unt.se/ledare/sjalvstandighet-avgor-2014-1914325.aspx

Den som inte har kan inget ge
Övriga Europa och nu även Sverige har lågkonjunktur och arbetslösheten är hög. Särskilt bland lågutbildade ungdomar och flyktinginvandrade och dess anhöriga. Sannolikt fortsätter nu antalet arbetslösa att stiga i ljuset av ett tuffare ekonomiskt klimat. Om vi vill försvara ett generellt högt välstånd måste vi på allvar ifrågasätta svensk flykting och anhöriginvandring. Den måste skötas betydligt bättre än idag annars bidrar den starkt till att svenskt generellt välstånd faller samman och att vi då inte kan stötta människor i kris så som vi önskar. Glöm inte att samtidigt som den svenska staten ser ut att må ekonomiskt bra så är många kommuner konkursmässiga och en oroande stor andel svenska hushåll lever utan ekonomiska marginaler (även välavlönade). Om man väger in hela Sverige och inte bara staten, då ser inte bilden så ljus ut som vissa försöker påskina. Skärpning! Vi måste ta i
våra stora problem på allvar och vi måste komma på vägar som leder mot att många fler bidrar med jobbade timmar i samhällsbyggandet! 
http://www.dn.se/debatt/radsla-for-rasiststampel-hindrar-integrationsdebatt

http://www.dn.se/ledare/kolumner/den-globala-staden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar