onsdag 31 oktober 2012

Bostadsingång & felsteg

Amorteringskrav
Jag hoppas att regeringen och andra som bör enas kommer fram till att införa ett amorteringstvång vid lån. Då kan vi förhoppningsvis få bort kraven på att du måste kunna betala 15% av kostnaden för t ex ett ingångsboende. 15% kravet är bra så länge som inte krav på amortering finns. Om amorteringskrav införs är det mycket bättre då det i tider av låg ränta kräver att jag som låntagare klarar av att betala löpande amorteringar. Amorteringen representerar också enskilt sparande. För de allra flesta ungdomar tror jag ett amorteringskrav är bättre än kravet på att kunna finansiera 15% av en köpesumma.
http://www.di.se/artiklar/2012/10/31/ingves-kan-tvinga-dig-amortera/

Lite ordning och reda
Idag gick KD ut med ett märkligt pressmeddelande i Uppsala. De berättade om saker som Alliansledningen enats om i ett slutet möte. Om vi skulle börja med en ordning där interna möten innebär efterföljande mediala utspel från varje parti, då blir det stökigt. I detta fall borde det vara självklart att inga mediala utspel görs innan officiella beslut fattats i relevanta forum. I detta fall inkluderar också pressmeddelandet budskap om frågor som i största utsträckning ägs av annan än kommunen. Det är bättre att samtala med den störste sakägaren och försöka komma överens innan man gör mediala utspel. Jag hoppas att detta bara var ett tillfälligt "hjärnsläpp".

Att enskilda Allianspartier mer aggressivt börjar marknadsföra sina egna politiska förslag har jag inga problem med. Det är t o m positivt. Det är dock inte ok att inte följa beslutsordningar när man ingår i en regering, och det rör sig om regeringens frågor och samarbeten med mycket viktiga samarbetspartners. Jag utgår ifrån att denna fadäs inte upprepas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar