lördag 13 oktober 2012

Kvinnoförakt & klåfingrighet

Kompetens och prestationsförmåga inte könsbundet
Visst finns generella fysiska skillnader mellan män och kvinnor. Det finns också biologiska skillnader eftersom vi har olika könshormon som påverkar oss olika. Att påstå att det inte finns skillnader gör bara den som argumenterar för det löjlig. Eftersom vi lever i en tid där där många uppdrag handlar om intellektuell förmåga och förmågan att hantera komplexa sammanhang är den fysiska skillnaden oftast inte ett problem för kvinnor. Mina erfarenheter är att kvinnor ofta är skarpare än män och de tycks betydligt duktigare på att hantera komplexitet. Mina allra viktigaste erfarenheter runt detta tema är att lag som består av män och kvinnor presterar bäst. Det är kanske Dax att på allvar introducera mer mixade lag inom t ex OS laggrenar!

Inte minst som far till en flicka som jag önskar alla möjligheter är det bedrövligt att det finns män i världen som gör allt de kan för att trycka ner kvinnor. Det är förskräckligt att T ex Talibanerna förtrycker kvinnor. Det är än mer förskräckligt att de även är beredda att mörda flickor som vågar stå upp för mänskliga rättigheter! Jag hoppas att Malala helt tillfrisknar. Jag hoppas också att hon fortsätter sitt fantastiska engagemang för flickor och kvinnors självklara rättigheter. Med talets gåva,, sitt mod och nu mycket stora kändisskap i Pakistan hoppas jag att hon om 30 år är Pakistans premiärminister. Pakistan har till skillnad från Sverige haft en kvinnlig premiärminister, Benazir Bhutto. Tyvärr lyckades mörka krafter mörda henne.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/pakistanska-malala-i-respirator_7580366.svd
Även i västvärlden finns gott om män som inte klarar av starka och prestationsdrivna kvinnor. Härligt att se hur Australiens premiärminister, Julia Gillard, läxar upp sina motståndare som hon tydligt menar visar sitt kvinnoförakt.
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/oct/09/julia-gillard-tackle-sexism?fb=native

EUs klåfingrighet
Eurosamarbetet måste i grunden göras om. Europasammarbetet EU oxå. EU måste fokuseras på de stora frågorna och i övrigt bejaka olikheter bland medlemsländer. Exempel på de stora frågorna är pelarna inom FN samarbetet. EU måste sluta upp och lägga sig i t ex om saltlakris och snus skall få tillverkas och säljas i Sverige. Något skall väl riksdagsledamöterna i Sverige få bestämma om eller?
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/saltlakritsen-raddad_7580200.svd
Möjligen skall vi se EUs idioti som viktigt för att också ge uppslag till komikers produktioner....
http://www.gp.se/kulturnoje/1.1094455-johan-glans-world-tour-of-skandinavien-draken-fredag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar