måndag 12 november 2012

Guldboll, SAS & tiggeri

Från odräglig till "folklig"
Zlatan är utan tvekan i en klass för sig i svensk herrfotboll. Jag minns hur jag upplevde honom i början av hans karriär. En mycket respektlös och odräglig fotbollsspelare med stor talang. Förvandlingen till dagens Zlatan är härlig att ta del av. Han lyser fortsatt av självförtroende men han har samtidigt med erfarenheternas rätt blivit mycket ödmjukare. Varför har då han blivit så bra? Självklart spelar hans självförtroende en stor roll. Under gårdagens prisutdelning av guldbollen kom det andra viktiga skälet till hans framgångar. Zlatan tackade dem runt sig som gör att han ständigt utvecklas. Den som vill utvecklas och som är beredd att lägga timmarna som krävs för att man skall göra det blir ofta framgångsrik inom det område man önskar framgång inom. Grattis Zlatan!
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/guldbollen/article15765757.ab

Våt filt över bolaget
SAS har tjänat mig väl genom många år i tjänsten då jag reste runt om i världen allt för mycket. Allt har en början och allt har ett slut. Jag tror att SAS som självständigt bolag närmar sig sitt slut. Att år efter år gå med miljardförluster och samtidigt ha välavlönade ledningar samt personal som har inkomster som vida överstiger andra i branschen är självklart ohållbart. Som skattebetalare kan jag dock konstatera att regeringens retorik i frågan är oklok. Den kommer att kosta oss skattebetalare mer. Sannolikt mycket mer. Alla som jobbat med stora förändringar vet att man tiger tills nya ställningstaganden är gjorda. Att gå ut med att t ex den svenska staten inte avser att stötta det ständigt blödande företaget längre leder nu bara till att intäkterna för bolaget drastiskt kommer att sjunka. Vem vill boka en biljett på ett flygbolag som inte längre garanteras av dess ägare i en akut negativ situation?
http://www.di.se/#!/artiklar/2012/11/13/sas-chefen-vagar-inte-rekommendera-biljettkop/

Social turism och organiserad brottslighet
Förre statsministern Göran Persson talade ofta om risken för social turism. Den organiserade brottsligheten breder ut sig även i Sverige. Svensk lagstiftning och svenska ordningsföreskrifter måste uppdateras för att kunna möta en ny verklighet. Det är beklämmande att t o m när en person som verkar trovärdig filmar hur tiggeri är organiserat så kan inte åklagarmyndigheten försöka göra något åt saken. Maria Ahlin från organisationen Freethem gjorde ett försök att försöka hjälpa bort tiggare från Uppsalas gator. Det var hon som filmade några av dessa tiggare och hur de lastades in i en större bil som boskap efter "dagens jobb". Jag är imponerad över hennes engagemang. Vad tycker du om tiggeri?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar