söndag 25 november 2012

Nja, va bra!

Regeringsduglighet
Det är intressant att följa ständiga påhopp på C om att vi är otydliga och att vi röstar mot vår övertygelse. Till att börja med är det "endast" i integritetsfrågan som jag tycker att vi gjort en stor plump. Trots den plumpen måste alla som inte befinner sig i politikens centrum förstå att all utveckling kräver kompromisser då inget parti har över 50% av rösterna. Som tur är! Var kompromissen runt integritetsfrågorna bra? Inte ur ett tydlighetsperspektiv eftersom det upplevs som ett svek. Samtidigt visade C att man kan ingå i ett politiskt lag och hålla ihop när de övriga tycker att det självklart skall inskränkas på vår personliga integritet. Var kompromissen runt kärnkraften bra? Utan den hade inte Alliansen tagit över det politiska ledarskapet av Sverige. Centerväljare då och nu vill inte ha vänstervriden politik. Centerpartiet är fortsatt för alternativa energislag och få Centerpartister ser olja eller kärnkraft som hållbara vägar framåt. Varför tror du inte kärnkraft byggs i Sverige? Kan det vara för att den överenskommelse som gjordes ställer krav på den som bygger att den ensamt skall ta riskerna om en olycka inträffar utan garantier från oss skattebetalare och invånare? I Uppsala har vi Ärnafrågan om civilflygtrafik skall tillåtas. I det senaste remissvaret visar än en gång Centerpartiet prov på regeringsduglighet. Det finns gott om aktörer som vill få Cs politik att framstå som luddig. Det är den inte. Centerpartiet har en väldigt bra lokal och nationell politik men den går inte att tydligt och brett sälja då den inte kommer fram i bruset från Alliansen. I grunden visar Centerpartiet varje dag att man är ett mycket regeringsdugligt och ansvarstagande parti. Inte så konstigt när partiet har väldigt många pragmatiska medlemmar. Det är dags för C att hitta metoden för att få svenska folket att förstå vår heltäckande och mycket framtidsstarka politik!
http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/centerpartiet-i-fritt-fall-4059

Hur tror du att t ex Miljöpartiet kan ingå i en regering utan att kompromissa? Wetterstrand gav upp det stenhårda motståndet mot kärnkraft i förra valrörelsen för att kunna samregera med S! Hur tror du att SD kan ingå i en regering utan att få kompromissa lite på sin tydliga invandrarfientliga linje? Hur tror du att Piraterna skall kunna regera utan att få kompromissa bort lite av sina hjärtefrågor? Det går självklart inte och så länge de inte är beredda att göra som MP kommer aldrig SD eller Piraterna att ingå i en grupp som bestämmer på riktigt. Så ser verkligheten ut. Självklart skall det finnas regeringsfrågor men då måste man förstå hur korten är lagda! Vad tycker du om det? 

2 kommentarer:

  1. Påhopp? Att säga vad man tycker i en demokrati är det verkligen påhopp? Din syn på demokrati verkar vara att demokrati, definitionen gäller enbart DIG inte oss andra r inte det en udda syn på ett så viktigt begrepp?

    SvaraRadera
  2. Som vanligt tolkar vi saker olika och enskilda ord kan betyda olika saker för olika personer som läser dem. Om jag t ex tar påhoppen på C om att vi är otydliga och inkonsekventa runt erkännandet av en palestinsk starkare representation i FN och rätten till en egen demokratisk stat kan det inte klassas som något annat än påhopp. Varför skall C stödja en MP motion i riksdagen som saknar relevans? Det är beklämmande att flera ledande politiker inte kan vår regeringsform! Om de kan den så är ovan ännu tydligare ett exempel på "tjuv och rackarspel" inom politiken! Kommentaren om demokrati tycker jag är så barnslig så jag väljer att bara skriva denna mening till svar.

    SvaraRadera