fredag 25 januari 2013

Förändring

Bara den som söker kan finna
Livet är en kort resa med ständiga förändringar. Vare sig du vill det eller ej. Många känner sig otrygga med förändringar eftersom man känner motsatsen i det bekanta. Inget konstigt med det även om jag själv är för nyfiken för att känna olust inför förändringar. Att leda är att gå före och visa vägen men mycket mer att hålla i handen samt att putta på i önskad riktning.

Tänk dig att du står i ett mörkt rum. Du ser inget. Plötsligt hör du någon annan i rummet som börjar prata med dig. Först blir du sannolikt rädd och mycket nervös. Du hör rösten men du ser inget ansikte. Du tror dig kunna lokalisera rösten och på volymen tror du dig få en uppfattning om avståndet mellan er. Rösten är lugn och trevlig. Rösten frågar om du varit där länge. Du säger att du just anlänt. Rösten säger att den varit där lite längre och har bekantat sig med rummet. Ni pratar och din känsla av förtroende för den andre ökar i takt med att du blir allt hungrigare och den andre vet hur man hittar mat i rummet. Sakta tillåter du den andre att komma dig allt närmare. Till sist möts ni och sanningens sekund inträffar. Pulsen är hög. Är personen lika god som orden gett sken av eller är det du som skall bli maten? Hon tar din hand och vägleder dig. Hennes ord var inte bara tomma floskler. Hon hade inställningen och erfarenheten som kunde göra positiv skillnad. Sakta kommer du att anpassa dig till mörkret eller gå under. Du som orkar kommer säkert att till sist åter se ljuset.

Vem eller vilka står för vägledningen mot maten och ljuset? Vem eller vilka står för en politik som mest sannolikt leder mot maten och ljuset? Jag tycker fortsatt att Centerpartiet erbjuder ett program som har bäst förutsättningar att åter leda oss mot en ljus framtid. Det finns dock mörka krafter som i dessa tuffa tider vill ta människors händer och leda dem mot något som garanterat leder mot ännu mer mörker, tror du att du vet vilka dessa mörka krafter är? Ryssar som intar ett Sverige som kan försvaras en vecka? Sverigedemokrater med enkla lösningar på svåra utmaningar? Miljöpartister med lösningar som inte ens marginellt påverkar miljö- och klimatutvecklingen på jorden? De mäktigaste kapitalisterna som samlats i Davos? Det kinesiska kommunistpartiet?
http://www.di.se/#!/artiklar/2013/1/25/jacob-wallenberg-ser-utdragen-kris/http://www.di.se/#!/artiklar/2013/1/25/jacob-wallenberg-ser-utdragen-kris/
http://www.di.se/#!/artiklar/2013/1/25/aklagare-granskar-ob/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar