måndag 28 januari 2013

Pekpinnar, svågerpolitik & börsen

Ny Folkpartiledare?
Hur skall man tolka dagens ledare i DN? Jag kan inte dra någon annan slutsats än att de tycker att han gjort sitt och bör gå vidare i livet. Väldigt intressant att också läsa Wolodarskis ledare om svågerpolitiken inom FP. Jag delar en kollegas slutsats om hans ledare "den är underhållande skriven". Om du inte redan läst den, gör det! Du kommer både att få dig några skratt men också inse att klantänkandet även finns bland våra politiska organisationer. Vad tror du, kommer FP att byta ledare innan valet? Helt klart tycks det dock vara att en mycket stor andel svenskar inte tror att pekpinnar är vägen mot ett bättre skolresultat. Helt klart är att alla partier börjar höja sin röst om hur de tror att skolresultaten kan förbättras. Skolan kommer nog aldrig få lugn och ro.... Den kanske inte skall ha det heller i en ständigt förändrad värld. Vad tycker du?
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/nytt-jobb-for-bjorklund
http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-farligt-nar-folkstyret-borjar-likna-ett-familjeforetag

Börsen
Under förra veckan slog S&P, ett av de finare börsindexena i USA "all time high"! Det du! Allt är inte mörkt om man väljer att satsa sina pengar på rätt hästar. Tyvärr är inte den svenska börsens utveckling lika positiv och klagomålen haglar. Bl a hamnar riskkapitalbolagen i skottgluggen igen. Personligen hoppas jag att vi får fram fler intressanta bolag på våra börser då det är en indikator på vår förmåga att skapa en stark ekonomi även i framtiden. Vad tror du händer med vår riskkapitalmarknad framöver?
http://www.di.se/#!/artiklar/2013/1/25/borsen-kraver-ett-jattelyft/

2 kommentarer:

  1. Hur ser det ut med politiska familjer i ditt parti?

    SvaraRadera

  2. Det är en bra och intressant fråga! Jag vet inte! Skulle vara bra om någon gräver och kollar upp även C och övriga partier. Har sett några som heter Fäldin och tror att de är släkt med den gamle C ledaren men i övrigt känns det inte som att det är i närheten så som det beskrivs av Wolodarski vara inom FP.......

    SvaraRadera