måndag 7 januari 2013

Vems intressen?

En egen profil
Oavsett vilken produkt eller tjänst man försöker sälja är det viktigt att försöka ha en egen profil. Den profilen måste också matchas utifrån vilken målgrupp man vill försöka nå. Jag tror inte att de 20-30% som är möjliga Centerväljare är Nyliberaler. Jag tror inte de flesta av Sveriges företagare är nyliberaler. Jag tror att de allra flesta företagare och andra hårt arbetande människor tycker att det är en självklarhet att vi också tar ett socialt ansvar för varandra. Var och en kan när som helst hamna i en situation där allt rasar samman. Då vill jag och många med mig leva i ett samhälle där vi hjälps åt för att ge den människan en ny chans att må bra igen. De flesta vill inte ha ett samhälle där den som inte är smart, hårt arbetande och klok får skylla sig själv och får i bästa fall vatten och bröd och bo i ett plåtskjul. Jag har varit engagerad på Timbro. Jag tycker Timbro har gjort mycket bra och fortfarande gör mycket bra. Det är som alltid inte allt som jag tycker är bra och det synsättet delar jag nog med de flesta. Sture Eskilsson har jag lärt mig mycket av. Det är jag tacksam för. Men jag anser inte att politiker bara skall göra det som är opportunt. Jag anser att politik skall handla om att förbättra och att våga gå före och leda förändringar mot en bättre framtid. Vad är då bättre och för vilka? Det är det som de olika partierna tydligt måste kunna beskriva. Tycker du att politiker endast skall driva frågor som är opportuna? Vi lever i en ny tid! Det behöver även våra näringslivsorganisationer bättre förhålla sig till.
http://www.dn.se/debatt/naringslivet-ska-inte--sitta-i-partiernas-kna

2 kommentarer:

  1. Helt sant, kanske har man anat en möjlig position till höger om moderaterna nu när de har blivit det nya mittenpartiet. patrik

    SvaraRadera
  2. Jag gillar inte det gamla höger och vänster tänket. Finns en historisk förklaring till den och den stämmer inte längre. Modernt, tidsenligt och "rakt upp" kanske är en bättre beskrivning när vi väl landar ett bra nytt idéprogram och introducerar en helt egen ism som alla får dela! : )

    SvaraRadera