fredag 1 februari 2013

Har jag valt fel parti?

Kommande generationer i fokus
Jag har alltid varit väldigt lojal mot mina uppdragsgivare. Jag har alltid brytt mig om mina medmänniskor. Jag har alltid varit nyfiken och utvecklingsorienterad. Jag har alltid varit mycket medveten om företagandets betydelse för att skapa välstånd. Jag blev rätt sent i livet helt övertygad om att miljöutmaningarna och kraften i att lägga så mycket beslutskraft så nära de som berörs som möjligt måste tas på större allvar och är viktiga grundbultar i utvecklingen av ett hållbart välfärdssamhälle. Centerpartiet är ett parti som format en politik, och som ständigt formar ny politik, för hållbart välstånd genom medmänsklighet, utvecklinsbejakande, företagsamhet, miljöansvar och att beslutskraften skall ligga så nära dig som möjligt. Är på Centerpartiets kommundagar och jag kan lugnt konstatera att Centerpartiet fortsatt är det parti som bäst driver och utvecklar politik inom dessa centrala områden. Jag har absolut valt rätt parti som bas för mitt uppdrag som folkvald. Jag får göra mer för att få väljarna att förstå att vi inte har ensam makt och därför blir det självklart inte alltid som en majoritet av centerpartister önskar i olika frågor. Hur kan man inte vara centerpartist om man tänker till?


Ny stadsdirektör
Nu byter inom kort Uppsala stadsdirektör. Alla kommer och går ifrån sina uppdrag genom livets vandring. Vissa vill försöka göra mer än andra för att bidra till den utveckling man önskar för sig själv och andra. Den nya stadsdirektören gav ett bra första intryck. Om han agerar som han beskrev vid samtalet med oss kommunalråd tror jag att det kan bli bra. Vi får se hur det går. Som alltid kommer han garanterat att möta motstånd.

Den avgående stadsdirektören uttryckte i en UNT intervju ett varningsbudskap som jag hoppas att kommunstyrelsen tar på allvar;
"– Vänsterpartiets kommunalråd Britt Löfgren formulerade det väldigt bra när hon sa att om man förbrukar för mycket pengar så sätter man sig över demokratin, det vill säga den budget som fullmäktige har beslutat om. Då var attityden att alltid förklara varför pengarna aldrig räckte till. Det bröt vi, men tyvärr börjar det komma tillbaka och förra årets ekonomiska utveckling oroar mig ordentligt." När även vänsterpartister insåg att man inte kan leva över sina tillgångar får det självklart inte återupprepas. Tyvärr sålde Uppsala ut sitt energibolag för att lösa problemen förra gången. Det hade varit smartare att inte leva över sina tillgångar och sluppit den åtgärden.
http://www.unt.se/uppsala/summerar-sina-11-ar-i-toppen-2252432.aspx




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar