fredag 26 juli 2013

Vad blir annorlunda?

Vänstersväng
Om det i värsta fall blir en vänstersväng i Sverige, vad händer då? Vad tror du? Jag är helt säker på att det inte blir några direkta förändringar som vi kommer att känna av som enskilda invånare. Dock tvingas S återigen göra Sverige mindre konkurrenskraftigt genom att åter minska skillnaderna mellan dem som jobbar och dem som inte jobbar. MP och V tror ju att välstånd kan skapas genom att alla får lika lite och genom att vi jobbar ännu mindre än vad vi redan gör (antal arbetade timmar per antalet invånare). Vi kommer oxå se ett slut på konkurrensutsättning av offentligt finansierade tjänster. Det är en dum väg att gå. Det som krävs är dock att kvalitetskraven och kvalitetssystemen kopplade till skattefinansierade tjänster kraftigt förbättras utan att det driver administrativa kostnader och för seg byråkrati. Kvalitetssystemen går att förbättras och de måste förbättras.
http://www.dt.se/opinion/ledare/1.6114851-blir-det-annorlunda-med-lofven-

Reinfeldt verkar trött och utöver M står övriga regeringspartier svaga. Samtidigt är S laddade och vill åter få tillgång till regeringsmaktens köttgrytor. Dessutom börjar S, efter några förvirrade turer, satsa på erfarna kort. Inte minst den mycket kompetenta och erfarna Jan Larssons återinträde i S toppen gör dem till en tuffare konkurrent. Lägg därtill regeringshungriga Miljöpartister som är beredda att kompromissa bort mycket i utbyte mot några ministerposter och verklig tillgång till de nationella köttgrytorna. Men hur gör de med kärnkraften? Blir det några satsningar på landsbygdsutveckling? Hur förändras skatten på fossilbränslen? Hur mycket av makten centraliseras som med fördel ska vara hos oss i kommunerna?

Även om S vägrar att tala om vilken politik som gäller vid regeringsskifte (dvs vilka andra partier de ska kompromissa med) så tycker jag S Och M måste redogöra för vilka reformer de vill vara med att genomföra om de kommer till makten. Då blir eventuella skillnader utöver maktbegär synliga för oss väljare. Tror du de ger oss möjligheten att ta del av dessa praktiska skillnader?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar