onsdag 14 augusti 2013

Regeringsombildning & landsbygdsguldet

Toppa laget
Börjar det inte vara dax för Reinfeldt att toppa laget? Även om det kostar oss skattepengar några extra miljoner. Vad är det värt att Sverige fortsätter i en liberalkonservativ väg framåt? Genom att toppa laget med lite mer trovärdiga och handlingskraftiga ministrar ökar chanserna för vinst.

Centerpartiet kan få ytterligare en ministerpost som tack för att partiet tog initiativet till den framgångsrika Alliansen och för energiöverenskommelsen. Folkpartiet kan få ytterligare en skolministerpost för att skolans resultat behöver stärkas och en trovärdig universitetskompetens kan åter med fördel ta plats i regeringen.

Centerpartiets nya ministerroll kan med fördel vara integritetsminister. Annie Lööf skulle vara lysande i den rollen. Det krävs någon som brinner för kampen för den personliga integriteten och hon har tidigare visat att hon har den kampviljan och därigenom också trovärdighet i en fråga som inte kräver så mycket praktisk erfarenhet utan sunt förnuft och övertygelse. Att dessutom en partiledare får den viktiga rollen stärker regeringens trovärdighet om att man tar integritetsfrågorna på allvar. Kör! Även om EU motarbetar den personliga integriteten går den att återupprätta i Sverige! Gör det! Bra ledare om detta i dagens DN.
http://www.dn.se/ledare/signerat/integritet-mycket-vunnet-med-insikt/

Stolt över det hållbara ansvaret
Jag är född i Centerpartiets vagga, i Falköping. Vissa påstår att det är Sveriges vagga. Falköping ligger bland Västergötlands bördigaste marker. Även om vi nu befinner oss i informations och tjänstesamhället och har lämnat både jordbruks och industrisamhällena bakom oss är både jordbruken och industrierna centrala för vårt välstånd. Jag är stolt över att tillhöra ett parti som fortfarande förstår landsbygdens värde för ett välmående samhälle. Även om det är väldigt få som idag sysselsätts inom jordbruk, skogsbruk, gruvdrift och fiske är det mycket viktiga näringar för Sverige med fortsatt stor utvecklingspotential. jag är förvånad över att ofta träffa människor från andra partier som inte förstår det eller som bara tar det för givet. Stad och land hand i hand är en hållbar väg framåt. Hur kan det vara svårt att förstå?

Jag hoppas att vi har omfattande kompetens inom Cs riksstyrelse om hur man förvaltar mycket kapital. Eller behövs inte relevant kompetens inom politiska partier? I grunden får självklart vem och vilka som helst göra nästan vad de vill med sina egna tillgångar. En artikel i dagens gammel DN om hur mycket pengar C har och hur de bl a används.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar