fredag 16 augusti 2013

Solenergi, tobak & skräp

Solen 
Jag blir mer och mer övertygad om att solen är den energikälla som vi ska satsa mest på. Trots att vi jämfört med många andra länder i världen har mindre av solen under stora delar av dygnet. Jag är mycket glad över alla solenergiprojekt som Uppsala kommun är inblandat i. Det kommer att bidra till att Uppsalas energiförsörjning hållbart kan säkras till rimliga kostnader. Som med så mycket annat är det inte en lösning som är svaret på en utmaning men just Solenergi är definitivt ett klokt alternativ.
http://www.unt.se/uppsala/har-satts-solcellsfasaden-pa-plats-2549049.aspx

Danmark
Hörde idag att danskarna starkt överväger att tvinga producenterna av tobaksprodukter att ta ett "slutproduktsansvar". Med slutprodukt avser de då cigarettfimpar och snuspåsar. Det är ju lysande! Eftersom tobaksbolagen inte vill tjäna mindre kommer de att lasta över städkostnaderna på sina kunder. Det är också rimligt att kunderna betalar för denna nedskräpning. En positiv bieffekt blir sannolikt att någon procent av rökarna då bestämmer sig för att sluta. Vad tycker du om att tobaksindustrin borde få ta ett större ansvar för renhållningen kopplat till deras produkter?

Ogästvänligt
Vi satsar mycket på att göra och underhålla Uppsala city för att det ska vara attraktivt. Blomarrangemang, nya och renoverade torg, gångfartsområden, ändrade bussrutter etc. Vi betalar också en hel del för renhållning. Jag tycker att det är bedrövligt att vi inte har renare på våra centrala gator och torg. Allt för ofta ligger där mycket skräp som plockas upp för sent! Var finns välfärdsjobbarna som kan hjälpa till och som får ersättningar från samhället tills de förhoppnings blir självförsörjande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar