onsdag 7 augusti 2013

Ynkligt och ovärdigt

Slottet otillgängligt
Fredsveckan i musikens tecken inleddes ordentligt idag. Jämställdhetsdebatten blev mycket givande, Life Links anförande och påföljande synpunkter från publiken gav mer utvecklingskraft, poesin var kärleksfull och samförståndsorienterad, Mathilda Lindströms musikuppträdande var imponerande, det var varmt, soligt och sommarjobbarna var duktiga. En mycket bra dag för samförstånd och dialog. Det är självklart för tidigt att börja dra några slutsatser men tyvärr ligger Slottsborggården väldigt otillgängligt. Det minskar antalet som orkar anstränga sig för att gå dit. Det är viktigt att tänka på i projektet Fredsveckan i musikens tecken 2014.

Pinsamt
Istället för att bidra till att etablera några Uppsaladagar i fredens och samförståndets anda valde MPs lokala representant att gå ut i media och misskreditera mig för att som kommunalråd ideellt ställa upp som projektledare för projektet. Den planerade lösningen var en projektledare genom Föreningsrådet. föreningsrådet klarade inte det åtagandet på grund av allvarliga problem som nyligen drabbade dem. Skulle vi då bara lägga ner projektet? Skulle vi försöka få mer ekonomiskt stöd för att hyra in en projektledare? Vilken var sannolikheten att få mer ekonomiskt stöd? Om MPs ledare tycker att det är fel att ett kommunalråd ideellt gör något som påtagligt är värdefullt för Uppsalas positiva utveckling då är hon tydlig med att hon är regeringsoduglig. Om fler i handling gör mer för att vi ska få det bättre desto bättre. Fredsveckan i musikens tecken är ett samarbetsprojekt mellan Rotary, Fredens hus, Uppsala universitet, Statens Fastighetsverk, UppsalaTidningen, Föreningsrådet och Uppsala kommun. Massor har gjorts och görs ideellt i detta projekt. Det borde även MPs ledare glädjas över.

Riksparti i kris. Djup kris.
Jag hoppas att tillräckligt många av mina C systrar och bröder snart konstruktivt och snabbt hjälps åt att få fram ett räddningspaket för att säkra stöd för minst 5% av riksrösterna i valet 2014. Det går inte att blunda och tro att problemen försvinner. Det gör de inte. Bl a hoppas jag få stöd för en av mina motioner till stämman i september som kan minska skattebetalarnas problem med konkurser liknande JB gymnasiets. C har en bra politik för Sverige. Den måste "bara" säljas bättre. Annars förlorar Sverige snart en viktig nationell politisk röst. Annars försvagas även Centerpartiets framtida kraft i våra kommuner.
http://www.dn.se/ledare/signerat/hogt-spel-med-friskoleelever/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar