onsdag 16 oktober 2013

Panik

Inga träd växer till himlen
Jag har hittills i mitt liv fått vara med om enorma samhällsförändringar på både världsnivå och lokalt.  Några exempel är Sovjets sönderfall, Kinas extremt snabba resa från mycket underutvecklat till att redan vara världens näst största ekonomi (snart störst), datorisering och påföljande Internet, mobilitet, allt fler människor som kliver ur fattigdom, mellanösterns kaos, Afrikas positiva utveckling (när det är investeringsorienterade och inte bidragstagarorienterade), 3D printing som kommer med stormsteg, destruktiva bettingföretag som släppts fria osv. Nu riskerar jag att även få vara med om att USAs stat går i konkurs...... Jag gillar inte Boston the party rörelsen. Samtidigt som de tokideologiskt driver sin linje måste även demokrater och övriga republikaner snart enas om en formel för kraftigt sänkta offentliga utgifter och lite ökade intäkter från de rikaste. Varför inte lägga ner NSA och 1/10 av militärmakten?
http://www.dn.se/ekonomi/kamp-mot-klockan-i-usas-kongress/

Paniken sprider sig. Om du fortfarande lever i förnekelsen över det allvarliga läget i världsekonomin, i synnerhet i västvärlden, är det bara att läsa Internationella valutaunionens (IMP) senaste rapport och titta på dess chefs och den amerikanska finansministerns blick så inser du att det är ett mycket tufft läge. Det går inte att leva över sina tillgångar eller sin intjäningsförmåga! Skulle vara bra om fler politiker inser det.... När IMF lyfterfram möjligheten att konfiskera delar av folkets besparade pengar säger det allt. De har panik och läget är superallvarligt. Att se stöld från människor som sparat och straffa sparare istället för att anpassa kostnaderna efter löpande förmåga är en idiotisk tanke.
http://blog.svd.se/cervenkaspengar/2013/10/15/imfs-chockforslag-for-att-losa-skuldkrisen/#xtor=AD-500-%5Bsvd%5D-%5B%5D-%5BTextlank%5D-%5Baftonbladet%5D-%5B%5D-%5B%5D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar