torsdag 28 november 2013

Centerpartiet & bröst

Ett område måste kunna regeras
Det kan inte ha undgått någon samhällsintresserad att vi har en minoritetsregering som består av tre små partier och ett stort. För närvarande pågår ett skådespel om regeringens önskemål om ytterligare jobbskatteavdrag som en samlad opposition avser att stoppa. Ett land och en kommun måste kunna regeras och helst ska ett regeringsalternativ lokalt och nationellt ha en egen majoritet. I ljuset av den nationella situationen och i ljuset av Centerpartiets nationella behov av att tydligare visa sin särprägel är det lysande att partiet för fram ett jobbskaparavdrag till företagare istället för ytterligare jobbskatteavdrag! Det är en avgörande skillnad och att stimulera företagare att vilja och våga anställa fler är helt avgörande för vårt välstånd. Ett jobbskaparavdrag är också mycket positivt oavsett om man är företagare på landsbygden eller i städer. Positivt att i morgonens tidning se att även UNTs ledare inser kraften i Centerpartiets önskemål. Jag hoppas verkligen att det får genomslag hos en majoritet inom Sveriges riksdag. Det är mycket positivt för svenska folket i så fall.
http://www.unt.se/ledare/centern-i-slaglage-2725883.aspx

Uppsala ligger mig nära om hjärtat. Även Uppsala måste kunna regeras. I synnerhet i oroliga tider är det bra om majoritetsregeringar kan formas. Centerpartiet är ett eget parti, med ett eget lokalt och nationellt partiprogram, med en stark lokal prägel. Vi gick till val 2010 som Centerpartiet och som en del av ett önskat Allianssamarbete. I förhållande till de politiska alternativen anser vi att det är bra för Uppsala. 2014 går vi åter till val som Centerpartiet med en stark lokal prägel. Hur vi väljer att kommunicera Allianssamarbetet återstå att se tills samtliga partier haft sina interna överläggningar.

Centerpartiet är inte ett vänsterparti! Vi har en socialliberal ideologisk bas. Vi har ett lokalt och nationellt politiskt program som vi kämpar för. Utifrån vår ideologiska bas och politiska program är vi politiskt pragmatiska. För att vi ska överväga formella samarbeten med andra partier måste de ha för oss rimliga politiska ambitioner kopplat till mångfald och valfrihet, företagsamhetens väl, miljöansvar och att man ser och värdesätter även landsbygden. Vänstern har mycket svårt med insikten om företagsamhetens väl för vårt välstånd. Vissa inom Alliansen har ofta svårt att värdera miljön tillräckligt högt. Jag hoppas att många Uppsalabor ser vilket positivt politiskt program för Hela Uppsala som Centerpartiet har. Jag hoppas också att många Uppsalabor ser vilka starka krafter Centerpartiet i Uppsala erbjuder som folkets politiska företrädare. Jag är mycket imponerad av de allra flesta som deltagit i partiets lokala provval.

Pragmatism!
Allt idiotiskt kan absolut inte skyllas på EU. Som jag beskrivit flera gånger handlar riksdagsjobbet till stor del om att anpassa EU lagstiftning till svensk lagstiftning. I det arbetet kan riksdagsledamöterna med fördel börja uppvisa mer pragmatism! Jag delar DNs ledarkritik kopplad till bröstmjölksersättning i Sverige. Gör om och gör rätt! Jag är övertygad om att en stor majoritet av Sveriges kvinnor helst vill amma sina barn. Om det inte går är jag övertygad om att de själva och svenska livsmedelsmyndigheter bevakar så att alternativen är ok.
http://www.dn.se/ledare/signerat/slapp-brostfixeringen/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar