lördag 23 november 2013

Hat & EU

Varför så mycket hat?
Varför bär en del människor på så mycket hat? Vad gick snett i deras barndom? Eller är det genetiskt och neurologiskt? Eller har dom ledsnat på bankernas kraftiga avgifter och orimliga räntenetto? Personligen tycker jag lite synd om hatfyllda människor. Vilka negativa och begränsade liv de lever.

Kommer du ihåg överläkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska som häktades och anklagades för dråp? Domen, från domaren i rättstvisten, var dräpande mot åklagaren som valde att misshandla och förödmjuka en av våra viktigaste invånare. Viveka Lindén förtjänade aldrig att utsättas för ett sådant övergrepp. Det är också vansinnigt att det finns gott om idioter som öst och öser hat över henne för att hon vigde sitt vuxna liv åt att hjälpa barn att bli friska och för att lindra deras lidande. Vilka är de att döma henne? Usch! Dom kallar henne bland annat barnamördare. Hur många barnliv har de som kastar stenar räddat? Hur många barns lidande har de lindrat?
http://www.dn.se/sthlm/friade-lakaren-tvingades-fly-hatet/

Är främlingar farliga? Är främlingar och invandrare synonymt med bidragstagare och kriminella? Det är tragiskt att människor som Sverigedemokraten Ekeroth har en så generell negativ inställning till människor som avviker från hans egen uppfattning om vem som är en bra människa. Hur kan en människas kvalitet bedömas utifrån etnicitet, religion eller sexuell läggning? Borzoo Tavakolis öppna brev till Ekroth om vem som är en parasit är lysande! Läs det gärna! Visst finns stora integrationsutmaningar och invandringsproblem. Så är det! Men väldigt många invandrare har och fortsätter att berika Sverige. Det vill inte en person som Ekeroth, som bara kostat oss andra pengar, acceptera. Det är farligt att generalisera. Eller är han så dum att han inte förstå det?
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/till-kent-ekeroth-riksdagsledamot-for-sd/

Europaparlamentet
I maj är det dax för EP val. Igår kunde du läsa på min blogg att C är positiva till EU men att vi tycker att samarbetet ska fokusera på rätt saker. I dagens ledare i DN håller de med stora delar av min ingång i frågan. Ledaren är mycket kritisk mot Annie Lööf. Men om inte DNs ledare tycker att Sveriges riksdag ska läggas ner och helt ersättas av EP, vad tycker DNs ledare att EU ska låta bli att lägga sig i, om något?
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/den-billiga-kritiken/





4 kommentarer:

  1. Men Hanna, har du missat Veckans Snackis angående "korruption i Uppsala"?





    SvaraRadera
    Svar
    1. Menar du att jag ska skriva något om det? Tycker jag ofta är tydlig med att jag inte accepterar vare sig "storebrorsfasoner" eller korruption i någon form.

      Media är media. Det var kommunen själv som hittade och började åtgärda det som nyligen presenterats om oacceptabel hantering av invånarnas tillgångar inom Uppsala kommun. En person är polisanmäld. Två är varslade om uppsägning. Tre är avstängda från jobb under fortsatta utredningar. Jag och C accepterar inte misshushållning av våra skattepengar och våra gemensamma tillgångar.

      Om det dyker upp fler oegentligheter kommer jag och i vart fall C i Uppsala agera som i detta exempel.

      Radera
  2. Centerpartiet vill låta Malta och andra länder återgå till att utrota flyttande rovfåglar genom nöjesjakt. Men jag tackar för att Centerpartiet i alla fall är öppna med era extrema åsikter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Öhh vad menar du nu? Att vi behöver balansera rovdjursstammen? Att vi behöver skjuta av många fler vildsvin då trafikolyckorna exploderar och markägarna får allt större skadegörelser på bl a viktig åkermark?

      Radera