måndag 25 november 2013

Olika partier & hot

Vad är problemet?
Är Alliansen ett parti? Nej! Är det därför förvånande att C, FP, M och KD tycker olika i många frågor där politiska kompromisser krävs för majoritetsbeslut? Nej. Att Fredrik Reinfeldt gjort oenigheten bland oppositionspartierna till ett huvudnummer blir självklart en retorisk utmaning för honom när det blir allt tydligare att även Alliansens mindre partier tydligare vill saluföra sin egen politik. I kampen för att slippa vänsteralternativ vid makten tror jag att det är bra att Sveriges medborgare lär sig att C, FP och KD inte är M. Alliansens partier är självständiga partier med av medlemmarna framröstade egna partiprogram. Samtidigt går det att enas om tillräckligt mycket för att visa att Alliansen är ett bra politiskt lagalternativ. I synnerhet i en verklighet där SD har över 10% av rösterna.

Kan Alliansen gå till val på löften att inte höja skatterna? Ge oss mer för våra skattepengar? Satsa på solenergi och avveckla kärnkraften? Stoppa det personliga integritetsförfallet? I grunden förändra arbetsmarknadens regelverk och uppmuntra kompetensutveckling och prestation?
http://www.dn.se/valet-2014/sju-fragor-splittrar-alliansen-infor-valet/

Hot mot demokratin
Du och jag har chansen att rösta. Jag hoppas alla röstberättigade tar den chansen och möjligheten att påverka hur vår framtid utformas. Förhoppningsvis röstar du bl a på ett parti som försöker försvara vår rätt till personlig integritet.

Politiker är folkets representanter. Politiker har uppdraget att utifrån sina partiers program argumentera, förhandla och rösta för att det egna programmet ska få ett så stort stöd som möjligt. Att dessa personer utsätts för hot och våld är helt oacceptabelt oavsett om de ur min egen synvinkel har idiotiska idéer och förslag. Hoppas Expressens artikelserie om hotet mot vår demokrati blir seriös. Vad tycker du om att politiker blir allt mer utsatta för oacceptabla övergrepp?
http://www.expressen.se/nyheter/demokratihotet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar