söndag 24 november 2013

Småföretagare & tiggare

Äntligen!
Sju månader kvar till Europaparlamentsvalet. 10 1/2 månad kvar till kommun, landstings och riksdagsval. Månader som kommer att rusa framåt. De små Allianspartierna är stukade. Sverigedemokraternas främlingsfientliga och missnöjestacksamma politik får ett allt starkare folkligt stöd.

Idag är jag positivt överraskad över C riks utspel i jobbskatteavdragsfrågan. Det parlamentariska läget är som det är. De föreslagna skattelättnaderna för dem som klassas som höginkomsttagare kommer inte att gå igenom riksdagen. Att C pragmatiskt använder det läget till att tydligt markera att partiet redan har den bästa politiken för småföretagare och att vi vill göra den ännu bättre är toppen! Sedan jag gick med i Centerpartiet har jag jobbat för en kraftfullare liknande inriktning bl a genom stämmomotioner. Det är framförallt genom att stärka småföretagarna som nya jobb skapas. Det är genom småföretagande som landsbygden kan utvecklas positivt. Och det är småföretagare i storstäderna som står för mycket av mångfalden och valmöjligheterna. 10 månader kvar! Som det gröna småföretagarpartiet är C relevant och kan kraftfullt bidra till att vårt generella välstånd kan försvaras och utvecklas till gagn för alla.
http://www.dn.se/nyheter/politik/jobbskaparavdrag-ar-centerns-nya-giv/

Utan utbildning inga jobb
Vem anställer någon utan utbildning? Varför ska man göra det om man har alternativ? Återigen har Uppsala Nya Tidning, UNT, stora reportage om romska tiggare från Rumänien och Bulgarien. Även i Uppsala blir de allt fler. En av tiggarna säger att ingen i Rumänien anställer outbildade människor och i synnerhet inte outbildade romska dito. Därför kommer de till Sverige och tigger eftersom deras hemländer inte är i närheten av Sveriges generösa försörjningsstödssystem och de behöver pengar.

Oavsett etnisk bakgrund är det även i Sverige mycket svårt att få ett jobb om man saknar ofullständig gymnasieutbildning. UNT nämner mitt namn som en av allt fler politiker som anser att tiggeriutvecklingen måste brytas. Tack för det! Ja, jag anser att EUs medlemsländer enskilt har det primära ansvaret för att deras egna invånare har ett minimalt försörjningsstöd som ger möjlighet till drägligt boende och rimlig minsta nivå av livsmedel. Också att de anstränger sig för att få alla barn till skolan, oavsett etniskt ursprung. Jag är också övertygad om att det finns inslag av organiserad brottslighet kopplat till tiggeriet. Jag anser dessutom att tiggeriet skapar en felaktig bild av det mycket generösa svenska välfärdssamhället. Ingen som har rätt till stöd saknar möjlighet till tak över huvudet eller mat för dagen i Sverige. Om det ska fortsätta att vara så kan vi inte öppna upp alla rättigheter som svenska medborgare har till alla som lyckas ta sig in i landet. Oavsett om man kommer från ett annat EU land eller ifrån övriga världen. Det är inte hållbart hur jobbigt det än är att bevittna jordens orättvisor.
http://www.unt.se/uppsala/de-tigger-for-livet-2721086.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar